26 dkg liszt
22 dkg margarin
2 cs. vaniliás cukor
5 dkg cukor
7 dkg darált dió
1 tojás
porcukor a hempergetéshez
az összetevőket összegyúrom, kis kiflicskéket formázok, 200 fokon világosra sütöm és még forrón meghempergetem a porcukorban.
Két nap múlva, ha 3-4 adagot sütöttem, akkor is csodálkozni fogok, hogy hová tűnt.
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, fél órát hűtőben pihentetjük, majd lisztezett munkafelületen kerek lapot nyújtunk belőle. Sütőpapírral béleljük a tortaforma alját, és belesimít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA diót aprítógépben vagy kézzel durvára vágjuk. A tojások sárgáját ki keverjük a vajjal. A cukrot feltesszük egy vastag falú lábasban karamellizálni. Ha már szép egyöntetű, folyéko...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 4 felé osztjuk. Külön-külön tepsi nagyságúra nyújtjuk. Megkenjük baracklekvárral, és megszórjuk cukros dióval, majd feltekerjük, mint a bej...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítem 200 fokra. Kivajazok (vastagon) 4 szufléformát, majd őrölt mandulával körbebélelem. Közben a csokoládét a vajjal gőz fölött vagy alacsony lángon felolvasztom,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes