Linzer és isler / saját recept!
Hozzávalók: 60 dkg liszt, 40 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 1.5 zacskó sütőpor, 2 zacskó vaníliás cukor, 2 db tojássárgája, reszelt citromhéj
A hozzávalókból linzertésztát gyúrunk, 3 - 4 mm vastagságúra nyújtjuk és kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsire helyezzük és 180 fokon pár perc alatt megsütjük.
A linzerhez a "tetőt" úgy készítsük, hogy a kiszaggatott tészta közepét a habzsákunkon használt csővel szúrjuk ki és úgy süssük készre.
Ha kihűlt, töltsük meg őket habzsákból kinyomott baracklekvárral. A linzert porcukorral tálaljuk, az islert mártsuk olvasztott csokoládéba.
Ebből a mennyiségből kb. 1.5 kg kész sütemény lesz.
A mazsolát egy kis csészében a rummal elkeverjük, és amíg összeállítjuk a tésztát, állni hagyjuk. Az összes többi hozzávalót tálba tesszük és robotgéppel összekeverjük. A sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót áttörjük, egy szitán. A tejszínt habbá verjük, majd ízesítjük porcukorral és vaníliás cukorral. Belereszeljük a narancsok héját, és beleforgatjuk a túrót. A kész habot h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskóta hozzávalóit alaposan kikeverjük, majd vizes kézzel szilikon formába nyomkodjuk. Megszurkáljuk a tetejét, majd előmelegített sütőben kb 15-20 perc alatt megsütjük 180 fok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat kihabosítjuk a kétféle cukorral, egyesével hozzáadjuk a tojást, majd a joghurtot. Végül csomómentesre dolgozzuk a sütőporos liszttel. Óvatosan beleforgatjuk a megmosott, le...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű