menu

Családireceptkönyv.hu

Kata szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



50 deka liszt
15 deka zsír
15 deka cukor
2 tojássárga
1 sütőpor
1 deciliter tej
A töltelékhez
egy fél deci erős rum
egy evőkanál kakaó
15 deka vaj
15 deka porcukor
1 csomag vaníliacukor
négy evőkanál barackíz
a mázhoz négy szelet főző csokoládé
5 deka margarin

Elkészítés:


Összegyúrjuk a tésztához valókat annyi tejjel, hogy rugalmas tésztát kapjunk, és három cipóba osztva, pihentetjük egy órát. Ekkor három lapot sodrunk belőle, és egyenként aranysárgára sütjük. Az egyik lapot összetörjük, szétmorzsoljuk és elkeverjük a porcukorral habosra kevert vajjal, a kakaóval, a barackízzel, a vaníliás cukorral, a rummal, meg azzal a kevés tejjel, ami a tésztából kimaradt. Ezzel töltjük meg a másik két megsült lapot, és lenyomtatjuk.

Tetejére: 3 tojás fehérjét 15 dkg. porcukorral gőz fölött kemény habbá verünk és a tésztára kenjük, csokit reszelünk rá.

Egy két napig állni hagyjuk, majd bevonjuk a mázzal, amelyhez a gőz fölött felolvasztott csokoládét simára keverjük a margarinnal. Forró vízbe mártott késsel simára egyengetjük a tetejét, és másfél ujjnyi szeletekre vágjuk.

Kata szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Matiz
Kókuszos - csokoládés sütemény
Kókuszos - csokoládés sütemény

Elkészítés: A tésztához a 4 egész tojást a 13 evőkanál cukorral, 1dl étolajjal, 1 dl tejjel, 13 evőkanál liszttel és 1 csomag sütőporral összekeverjük. A tésztát elfelezzük, felébe...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Emeletes élvezet (sütés nélkül) –
Emeletes élvezet (sütés nélkül) –

Az első réteg hozzávalóit összegyúrjuk és egy tepsibe nyomkodjuk (a tepsi mérete 28×36 cm). A túrót a felvert tejszínnel és a cukrokkal összekeverjük és a kekszre kenjük. Erre jön...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Különleges diós sütemény
Különleges diós sütemény

A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot is hozzáadjuk. A diót, a lisztet és a sütőport összekeverjük, a habba dolgozzuk, majd három részre osztjuk. Sütőpapírral kib...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Hólabda
Hólabda

A tojásfehérjét sóval felverjük, majd a cukorral keményre, közben a vizet is adagoljuk hozzá, majd a sárgáját, jól kikavarjuk és végül a liszt, sütőpor, szódabikarbóna, kakaó kever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk