50 deka liszt
15 deka zsír
15 deka cukor
2 tojássárga
1 sütőpor
1 deciliter tej
A töltelékhez
egy fél deci erős rum
egy evőkanál kakaó
15 deka vaj
15 deka porcukor
1 csomag vaníliacukor
négy evőkanál barackíz
a mázhoz négy szelet főző csokoládé
5 deka margarin
Összegyúrjuk a tésztához valókat annyi tejjel, hogy rugalmas tésztát kapjunk, és három cipóba osztva, pihentetjük egy órát. Ekkor három lapot sodrunk belőle, és egyenként aranysárgára sütjük. Az egyik lapot összetörjük, szétmorzsoljuk és elkeverjük a porcukorral habosra kevert vajjal, a kakaóval, a barackízzel, a vaníliás cukorral, a rummal, meg azzal a kevés tejjel, ami a tésztából kimaradt. Ezzel töltjük meg a másik két megsült lapot, és lenyomtatjuk.
Tetejére: 3 tojás fehérjét 15 dkg. porcukorral gőz fölött kemény habbá verünk és a tésztára kenjük, csokit reszelünk rá.
Egy két napig állni hagyjuk, majd bevonjuk a mázzal, amelyhez a gőz fölött felolvasztott csokoládét simára keverjük a margarinnal. Forró vízbe mártott késsel simára egyengetjük a tetejét, és másfél ujjnyi szeletekre vágjuk.
A megszitált lisztbe beletesszük, a sütőport és összekeverjük. A tojásokat ketté választjuk . A fehérjét habbá felverjük, egy evőkanál cukorral. A tojássárgáját kikeverjük a cuko...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalók felhasználásával tésztát gyúrunk és 4 cipót formálunk belőle. Fél óráig pihentetjük, majd kisütjük. Krém: 20 dkg vaníliás porcukrot 20 dkg margarinnal habosra ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojásokat szétválasztom. A fehérjét 2 kanál cukorral kemény habbá verem, a sárgáját a többi cukorral és 1 kanál vízzel habosra kikeverem. Összekeverem a két masszát,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1.A sütőt előmelegítjük 150 fokra. 2.A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük. 3.Az egész tojásokat, a sárgáját, a porcukrot és a vaníliás cukrot jó habosra keverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz