50 deka liszt
15 deka zsír
15 deka cukor
2 tojássárga
1 sütőpor
1 deciliter tej
A töltelékhez
egy fél deci erős rum
egy evőkanál kakaó
15 deka vaj
15 deka porcukor
1 csomag vaníliacukor
négy evőkanál barackíz
a mázhoz négy szelet főző csokoládé
5 deka margarin
Összegyúrjuk a tésztához valókat annyi tejjel, hogy rugalmas tésztát kapjunk, és három cipóba osztva, pihentetjük egy órát. Ekkor három lapot sodrunk belőle, és egyenként aranysárgára sütjük. Az egyik lapot összetörjük, szétmorzsoljuk és elkeverjük a porcukorral habosra kevert vajjal, a kakaóval, a barackízzel, a vaníliás cukorral, a rummal, meg azzal a kevés tejjel, ami a tésztából kimaradt. Ezzel töltjük meg a másik két megsült lapot, és lenyomtatjuk.
Tetejére: 3 tojás fehérjét 15 dkg. porcukorral gőz fölött kemény habbá verünk és a tésztára kenjük, csokit reszelünk rá.
Egy két napig állni hagyjuk, majd bevonjuk a mázzal, amelyhez a gőz fölött felolvasztott csokoládét simára keverjük a margarinnal. Forró vízbe mártott késsel simára egyengetjük a tetejét, és másfél ujjnyi szeletekre vágjuk.
A zsemléket kockára vágva cukros tejben megáztatjuk (annyi tejben, amennyit felvesz). Hozzáadjuk a tojások sárgáját, összeforgatjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a vajat és a csokoládét tegyük egy tálba és vízgőz fölött olvasszuk meg 2 Keverjük bele a tojássárgákat és tegyük vissza a vízgőzre. Még 5 percen át kevergessük a gőz föl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait egy tálba tesszük, a lisztet lassanként adjuk hozzá, csak amennyit felvesz. Meggyúrjuk a tésztát, ha nyújtható állagú, akkor nincs szükség több lisztre. A tés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy könnyen sodorható, rugalmas tésztát kapjunk. 4 cipót formálunk,egyenként tepsi méretre sodorjuk és világosra megsütjük. A...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű