Családireceptkönyv.hu

Harmat cseppek koszorúban


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához

20 dkg vaj
15 dkg cukor
3 db tojás
30 dkg liszt
2,5 dl tejföl
3 ek tej
2 ek kakaó
1 cs sütőpor

A cseppekhez:

20 dkg túró
3 ek cukor
1 db tojás sárgája
5-6 ek kókuszreszelék

A krémhez:

0,5 dl tej
10 dkg cukor
1 zacskó vaníliás puding
1 evőkanál vaj

Elkészítés:


A cseppek elkészítése:

A kókuszt összekeverjük a túróval, a cukorral és a tojás sárgájával. Ha a túró túl nedves lenne, tegyünk még bele kókuszt. Diónyi golyókat formázunk belőle, majd egy tálcára tesszük és fél órára berakjuk a fagyasztóba.
A tészta elkészítése:

A margarint habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt, a tejet és a sütőporral összeszitált lisztet. Kettévesszük a tésztát, majd a felét beleöntjük egy teflonos koszorúformába.

A maradék tésztához hozzákeverjük a kakaóport, majd a fehér tésztára öntjük. Belesüllyesztjük a fagyott golyókat és 180 fokon 50 percig sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük)
A krém elkészítése:

A pudingporokat felfőzzük a tejjel és a cukorral, majd kihűtjük és belekeverjük a vajat. Megkenjük vele a tésztát, majd megszórjuk szórócukorral és csokilevélkékkel díszítjük.
Tipp:

Az eredeti recept tepsiben írja a sütését

Harmat cseppek koszorúban

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Diós isler
Diós isler

Elkészítés: 1. A porcukrot, a lisztet, a diót, a fahéjat összekeverjük egy tálban, majd a vajat elmorzsoljuk benne és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. 2. Lisztezett deszkán fél c...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Bögrés mézes -rögtön puha
Bögrés mézes -rögtön puha

1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. 2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. Nálam ez úgy nézett ki, hogy mikró...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Marcipános csillagok
Marcipános csillagok

A lisztet a sütőporral, dióval, mogyoróval, porcukorral, vaníliás cukorral, tojásokkal, tejjel, aromával és a vajjal összegyúrjuk. A tésztát 5 mm vékonyra nyújtjuk, és csillagfor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrós zserbó
Túrós zserbó

Elkészítés: 1. A tésztához összekeverjük a lisztet a porcukorral, a csipet sóval és a szódabikarbónával, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojást és annyi tejfölt, hogy e...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk