40dkg liszt
1 ráma kocka
2 tojás sárgája
15dkg cukor
1 sütőpor
Csipet só
Annyi tejföl,amennyivel összeáll /kb.1 pohár/
Alma
Fahéj
Zsemlemorzsa
Porcukor
A lisztet,margarinnal összemorzsolom,beleteszem a sót,cukrot,sütőport a tojás sárgákat,tejfölt és összekavarom,gyúrom. Ha összeállt,fóliába teszem,fél órára a hűtőbe pihentetem.
Közben megdinsztelem az almát cukorral és kis fahéjjal.
Hagyom kihűlni.
A tésztát elfelezem,egyik felét tepsi nagyságúra/ amiben sütöm/kinyújtom,vajazott lisztezett tepsibe a nyújtófára lazán feltekerve,a tepsibe teszem,megszórom zsemlemorzsával,rárakom az almát,és az almát is megszórom zsemlemorzsával,majd ráteszem a tészta másik felét,kicsit meglapogatom,megszurkálom villával,előmelegített sütőben sütöm.
10 percig nagy lángon sütjük, utána pedig takarékon. kb. 30 perc Figyelni kell.
A Tésztájába lehet reszelt citrom héjat, vaniliás cukrot is rakni.
Az étkezési keményítőt 4 ek almalével simára keverjük. A maradék almalevet a citromlével, citromhéjjal és a cukorral felfőzzük. Hozzákavarjuk az étkezési keményítőt és ismét felfő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKezdjük a Töltelékkel -a szilvát megmossuk,felkockázzuk -feltesszük főni ,megszorjuk cukorral,fahéjjal+1/2 dl vizet adunk hozzá -amég rotyog kavargatjuk közben a 2 vaniliás pudi...
Elkészítési idő: 50 Nehézség: KözepesA sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A töltelékhez összekeverjük a porcukrot a fahéjjal és reszelt narancshéjjal. A leveles tésztát elővesszük a hűtőből, 10-15 percig szobahőmérsékle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA Ramát a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a darált kekszet, a gesztenyemasszát és a rumot. Jól formázható masszát kell kapnunk, így szükség esetén egy kis darált kekszet vagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű