40dkg liszt
1 ráma kocka
2 tojás sárgája
15dkg cukor
1 sütőpor
Csipet só
Annyi tejföl,amennyivel összeáll /kb.1 pohár/
Alma
Fahéj
Zsemlemorzsa
Porcukor
A lisztet,margarinnal összemorzsolom,beleteszem a sót,cukrot,sütőport a tojás sárgákat,tejfölt és összekavarom,gyúrom. Ha összeállt,fóliába teszem,fél órára a hűtőbe pihentetem.
Közben megdinsztelem az almát cukorral és kis fahéjjal.
Hagyom kihűlni.
A tésztát elfelezem,egyik felét tepsi nagyságúra/ amiben sütöm/kinyújtom,vajazott lisztezett tepsibe a nyújtófára lazán feltekerve,a tepsibe teszem,megszórom zsemlemorzsával,rárakom az almát,és az almát is megszórom zsemlemorzsával,majd ráteszem a tészta másik felét,kicsit meglapogatom,megszurkálom villával,előmelegített sütőben sütöm.
10 percig nagy lángon sütjük, utána pedig takarékon. kb. 30 perc Figyelni kell.
A Tésztájába lehet reszelt citrom héjat, vaniliás cukrot is rakni.
A fehérjéket a porcukorral és citromlével kemény habbá verem.A cukrot lassan adagolom a félig felvert tojáshabhoz ,miközben folyamatosan keverem-robotgéppel).Végül a citromlét is...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet keverjük el a cukorral, majd lassú tűzön, folyamatos keverés mellett főzzük. Kb. 50 perc alatt a cukros tej besűrűsödik és elkezd karamellizálódni. Amikor már kezd nyúlóssá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált kekszet, a porcukrot, a kakaóport, a baracklekvárt és a rumaromát egy tálba mérjük, majd jól összedolgozzuk. A vajat a porcukorral habosra keverjük, végül beleszórjuk a kó...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyűkrém: sűrűre főzni kihűlt: vaj, maradék kókusz tészta összedolgoz, r rész
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű