A piskótához: 7 tojás, 7 evőkanál cukor, 7 evőkanál rizsliszt, 1/2 csomag sütőpor.
A barna laphoz: 25 dkg NATURBIT glutén- és búzamentes lisztkeverék, 8 dkg margarin, 5 dkg cukor, 2 tojássárgája, 1 evőkanál kakaópor, 1/2 csomag sütőpor.
A krémhez: 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1/2 liter tej, 1 csomag vaníliás pudingpor, pár csepp piros ételszínezék.
Csokimáz: 2,5 dkg kakaópor, 2 evőkanál tej, 12 dkg cukor, 10 dkg margarin, 1/2 rumaroma.
A tojásokat kettéválasztjuk, a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, és a keményre vert tojás fehérjével óvatosan összekeverjük. Sütőpapíros tepsibe öntve, közepes lángon kisütjük.
Barna lapok: a hozzávalókból jól nyújtható tésztát gyúrunk, majd kettéosztjuk, s 2 lapot sütünk belőle.
Krém: a margarint a porcukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a pudingport megfőzzük a tejjel. Ha kész, kihűlésig kevegetjük, hogy ne maradjon csomós. ha teljesen kihűlt, összekeverjük a cukros margarinnal. Az így kapott krémet megfelezzük, s az egyikhez keverünk pár csepp ételszínezéket. Ezitán összeállítjuk a süteményt. Alulra barna lap kerül, rá a fehér krém, erre a piskóta, majd a színezett krém, majd a barna lap. Ezután összefőzzük a csokimáz hozzávalóit, ez ahogy hűl, folyamatos kevergetés mellett, úgy sűrűsödik. Ha kellőképpen sűrűnek találjuk, a barna lapra kenjük.
A töltelék hozzávalóit alaposan összekeverjük. A lisztet a cukrokkal , a margarinnal, a tojással, és a tojás sárgával, valamint a reszelt citrom héjjal és sütőporral sima tésztává...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKrém: 7 dl tejben 3 cs. vanília pudingot sűrűre főzünk. 1 RÁMA margarint 20 dkg porcukorral habosra keverünk majd a kihűlt pudinggal összekeverjük. A felvert tejszín habból 2-3 kan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összedolgozzuk. Nagy (gáz tepsi)méretű tepsiben megsütjük, hűlni hagyjuk, majd keresztben kettévágjuk. A krémhez a pudingport cukor nélkül megfőzzük,kihűtjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot és a tojások sárgáját is beledolgozzuk. A diót, a sütőport és a lisztet összekeverjük és beleforgatjuk a habba, rumaromával...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű