Családireceptkönyv.hu

Vendégváró szelet


Írta:

Elk. idő: 2-2,5 óra
Adag: 8-10 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A piskótához: 7 tojás, 7 evőkanál cukor, 7 evőkanál rizsliszt, 1/2 csomag sütőpor.

A barna laphoz: 25 dkg NATURBIT glutén- és búzamentes lisztkeverék, 8 dkg margarin, 5 dkg cukor, 2 tojássárgája, 1 evőkanál kakaópor, 1/2 csomag sütőpor.

A krémhez: 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1/2 liter tej, 1 csomag vaníliás pudingpor, pár csepp piros ételszínezék.

Csokimáz: 2,5 dkg kakaópor, 2 evőkanál tej, 12 dkg cukor, 10 dkg margarin, 1/2 rumaroma.

Elkészítés:


A tojásokat kettéválasztjuk, a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, és a keményre vert tojás fehérjével óvatosan összekeverjük. Sütőpapíros tepsibe öntve, közepes lángon kisütjük.

Barna lapok: a hozzávalókból jól nyújtható tésztát gyúrunk, majd kettéosztjuk, s 2 lapot sütünk belőle.

Krém: a margarint a porcukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a pudingport megfőzzük a tejjel. Ha kész, kihűlésig kevegetjük, hogy ne maradjon csomós. ha teljesen kihűlt, összekeverjük a cukros margarinnal. Az így kapott krémet megfelezzük, s az egyikhez keverünk pár csepp ételszínezéket. Ezitán összeállítjuk a süteményt. Alulra barna lap kerül, rá a fehér krém, erre a piskóta, majd a színezett krém, majd a barna lap. Ezután összefőzzük a csokimáz hozzávalóit, ez ahogy hűl, folyamatos kevergetés mellett, úgy sűrűsödik. Ha kellőképpen sűrűnek találjuk, a barna lapra kenjük.

Vendégváró szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Dobos kocka 2.
Dobos kocka 2.

A habverő tálba mérem az olajat, a tejet, a nagyobb adag cukrot és a tojások sárgáját, amiket kicsit össze is keverek, majd hozzákeverem az előzőleg jól elvegyített lisztet, kakaót...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Bory mama
Csokis kosárka
Csokis kosárka

1. A tészta készítését azzal kezdjük, hogy a lisztet a keverőtálba szitáljuk, és hozzákeverjük a sót. Ujjunkkal belemorzsoljuk a vajat. 2. Evőkanalanként, folyamatos keverés m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: keria
Fahéjas koszorú
Fahéjas koszorú

Kimérjük egy tálba a meleg vizet, feloldjuk benne a mézet, majd belemorzsoljuk az élesztőt és kicsit megkeverjük. Egy nagyobb tálba mérjük a lisztet, adunk hozzá egy csipet sót, m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk