menu

Családireceptkönyv.hu

Vendégváró szelet


Írta:

Elk. idő: 2-2,5 óra
Adag: 8-10 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A piskótához: 7 tojás, 7 evőkanál cukor, 7 evőkanál rizsliszt, 1/2 csomag sütőpor.

A barna laphoz: 25 dkg NATURBIT glutén- és búzamentes lisztkeverék, 8 dkg margarin, 5 dkg cukor, 2 tojássárgája, 1 evőkanál kakaópor, 1/2 csomag sütőpor.

A krémhez: 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1/2 liter tej, 1 csomag vaníliás pudingpor, pár csepp piros ételszínezék.

Csokimáz: 2,5 dkg kakaópor, 2 evőkanál tej, 12 dkg cukor, 10 dkg margarin, 1/2 rumaroma.

Elkészítés:


A tojásokat kettéválasztjuk, a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, és a keményre vert tojás fehérjével óvatosan összekeverjük. Sütőpapíros tepsibe öntve, közepes lángon kisütjük.

Barna lapok: a hozzávalókból jól nyújtható tésztát gyúrunk, majd kettéosztjuk, s 2 lapot sütünk belőle.

Krém: a margarint a porcukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a pudingport megfőzzük a tejjel. Ha kész, kihűlésig kevegetjük, hogy ne maradjon csomós. ha teljesen kihűlt, összekeverjük a cukros margarinnal. Az így kapott krémet megfelezzük, s az egyikhez keverünk pár csepp ételszínezéket. Ezitán összeállítjuk a süteményt. Alulra barna lap kerül, rá a fehér krém, erre a piskóta, majd a színezett krém, majd a barna lap. Ezután összefőzzük a csokimáz hozzávalóit, ez ahogy hűl, folyamatos kevergetés mellett, úgy sűrűsödik. Ha kellőképpen sűrűnek találjuk, a barna lapra kenjük.

Vendégváró szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Borzas Kata
Borzas Kata

A 40 dkg lisztet a 4 tojássárgát 15dkg porcukorral, 18dkg zsírral, a sütőporral és az egy citrom levével és reszelt héjával összegyúrjuk. A tészta nagyobbik felét tepsibe tesszük,...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
Házi rétes
Házi rétes

A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a zsírt,és jól elmorzsoljuk a liszttel.A vízben elkeverjük a sót és ecetet, majd apránként adagolva a liszthez adagoljuk, jól összegyú...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Almás lepény
Almás lepény

.50 dkg liszt,2 dl tejföl,20 dkg vaj,3 cs.vaníliás cukor,bőven reszelt citromhéj,1 db sütőpor,20 dkg cukor,ezt jól össze gyúrom,se lágy se kemény ne legyen,hűtőbe teszem még az alm...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Csokis-narancsos bögrés süti
Csokis-narancsos bögrés süti

Öntsük egy tálba a lisztet, porcukort, és a kakaóport, majd egy másik tálba szitáljuk át. 2 Miután már csomó mentes, hozzá önthetjük a tejet, és az olajat. 3 Ezután törjük bele...

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk