A piskótához: 7 tojás, 7 evőkanál cukor, 7 evőkanál rizsliszt, 1/2 csomag sütőpor.
A barna laphoz: 25 dkg NATURBIT glutén- és búzamentes lisztkeverék, 8 dkg margarin, 5 dkg cukor, 2 tojássárgája, 1 evőkanál kakaópor, 1/2 csomag sütőpor.
A krémhez: 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1/2 liter tej, 1 csomag vaníliás pudingpor, pár csepp piros ételszínezék.
Csokimáz: 2,5 dkg kakaópor, 2 evőkanál tej, 12 dkg cukor, 10 dkg margarin, 1/2 rumaroma.
A tojásokat kettéválasztjuk, a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, és a keményre vert tojás fehérjével óvatosan összekeverjük. Sütőpapíros tepsibe öntve, közepes lángon kisütjük.
Barna lapok: a hozzávalókból jól nyújtható tésztát gyúrunk, majd kettéosztjuk, s 2 lapot sütünk belőle.
Krém: a margarint a porcukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a pudingport megfőzzük a tejjel. Ha kész, kihűlésig kevegetjük, hogy ne maradjon csomós. ha teljesen kihűlt, összekeverjük a cukros margarinnal. Az így kapott krémet megfelezzük, s az egyikhez keverünk pár csepp ételszínezéket. Ezitán összeállítjuk a süteményt. Alulra barna lap kerül, rá a fehér krém, erre a piskóta, majd a színezett krém, majd a barna lap. Ezután összefőzzük a csokimáz hozzávalóit, ez ahogy hűl, folyamatos kevergetés mellett, úgy sűrűsödik. Ha kellőképpen sűrűnek találjuk, a barna lapra kenjük.
A habverő tálba mérem az olajat, a tejet, a nagyobb adag cukrot és a tojások sárgáját, amiket kicsit össze is keverek, majd hozzákeverem az előzőleg jól elvegyített lisztet, kakaót...
Elkészítési idő:1. A tészta készítését azzal kezdjük, hogy a lisztet a keverőtálba szitáljuk, és hozzákeverjük a sót. Ujjunkkal belemorzsoljuk a vajat. 2. Evőkanalanként, folyamatos keverés m...
Elkészítési idő:Kimérjük egy tálba a meleg vizet, feloldjuk benne a mézet, majd belemorzsoljuk az élesztőt és kicsit megkeverjük. Egy nagyobb tálba mérjük a lisztet, adunk hozzá egy csipet sót, m...
Elkészítési idő: