Tészta:
10 tojás,
20 dkg cukor,
2 vanília cukor,
5 evőkanál finomra szitált zsemlemorzsa,
5 evőkanál, liszt,
5 evőkanál kakaó,
5 evőkanál méz,
csipet só,
1 1/2 sütőpor,
0,5 dl tej,
0.5 dl olaj
Krém:
7 dl tejszín,
10 g zselatin,
3 evőkanál tej,
2 evőkanál méz
Középső csokiréteg:
24 dkg csokoládé,
14 dkg vaj,
2 evőkanál tej
, 4 evőkanál olaj
Felső csokiréteg:
22 dkg csokoládé,
10 dkg vaj,
3 evőkanál olaj,
1 evőkanál porcukor,
1 evőkanál víz
Tetejére:
5 dkg csokoládé
A tésztához a tojások sárgáját kikavartam a kétféle cukorral majd beledolgoztam a mézet,zsemlemorzsát,kakaót ,lisztet és legvégén az olajat és a tejet. A tojások fehérjét kemény habbá vertem, és a kettőt összedolgoztam. A masszát elfeleztem és 180 fokon 15 perc alatt ,két lapot sütöttem .
A krémhez a zselatinra fél dl vizet öntöttem és degedni hagytam, majd felmelegítettem és kissé hűlni hagytam.A tejet elvegyítettem a mézzel. A tejszínt kemény habbá vertem és összekevertem a mézes tejjel és a zselatinnal.3 részre osztottam(két egyforma középre és egy kisebb rész a tetejére.)
A középső és felső csokiréteghez a hozzávalókat összeolvasztottam és dermedni hagytam annyira ,hogy kenhető legyen.
A süteményt összeraktam és a tetejére csokoládét reszeltem.
Nagyon finom, könnyű sütemény . Hatalmas lett, pedig a gázsütő nagy tepsijében sütöttem meg a lapokat,mégis nagyon magas lett.Inkább tortaszeletnek vált be, nem pedig egy kis karácsonyi sütinek ,amit a tésztástálcáról le lehetett volna emelni.
Az olaj mennyiségét drasztikusan csökkentettem 2,7 dl-ről 0,5 dl- re. Nem hinném,hogy tévesen írták le,mert más román blogokon is az a mennyiség volt megadva,de nekem nem volt merszem annyit beletenni és a végeredményből nem is hiányoltam.
Bekapcsoljuk a sütőt 150 fokra. A tojásokat, a zsírt és a porcukrot jól összekeverjük. Hozzátesszük a langyos mézet, a tejet, a lisztet, a szódabikarbónát és a sót. Az egészet sim...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőször a lisztet kimérem egy tálba, aztán hozzáadom a felkockázott aszalt gyümölcsöket, és kézzel összedogozom, hogy ne legyenek összeragadva a kis gyümölcs darabkák, aztán hozzáa...
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet a kakaóporral, a sóval, a porcukorral elkeverjük, majd elmorzsoljuk a vajjal. Mehet hozzá az olvasztott, de nem forró étcsoki, a tojás sárgája, és a rum. Gyúr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingot felfőzöm a tejben a cukorral, majd hagyom kihűlni. Ha kihűlt hozzáadom kókuszreszeléket (kicsit hagyok a tetejére díszítésnek), majd 4 dl tejszínből lágy habot verek és...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű