• 6 db tojás,
• 2 bögre cukor,
• 1 csomag vaníliás cukor,
• 1 bögre olaj,
• 3 bögre liszt,
• 1 evőkanál fahéj,
• 2 kávéskanál sütőpor,
• 1 citrom reszelt héja és leve, 80 dkg alma.
1. A tojásokat egy tálba ütjük, elkeverjük a cukorral.
2. Majd az összes hozzávalós szép sorba beletesszük és összekeverjük.
3. A legvégén az almát hámozzuk, magházát eltávolítjuk és felkockázzuk.
4. Azt is beleforgatjuk.
5. Egy tepsit sütőpapírral bélelünk ki és beleöntjük.
6. 180 fokon 1 órát sütjük.
A hozzávalókat kézzel összedolgozom, majd golyókat formálok belőle, amit kakaóporba forgatom. Nekem 17 db kisebb golyó lett belőle.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűAz almákat lereszeljük. Összekeverjük a zabpehellyel, dióval és az apróra vágott aszalt szilvával. Egy csipet sóval, édesítőszerrel, citromlével és a fahéjjal ízesítjük. Kézzel öss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alaphoz összegyúrjuk a hozzávalókat, és egy tortaforma aljába nyomkodjuk. (18 cm-es forma, kibélelni sütőpapírral) Hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémet. A krémsajtot, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskóta hozzávalóit összedolgozzuk, majd előmelegített sütőben megsütjük. A tésztalapok hozzávalói kevés tejjel összegyúrjuk, majd 2 lapban kisütjük tepsi hátulján. A krémh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű