3 tojás,
1 tojássárgája,
1 citrom reszelt héja,
14 dkg nyers nádcukor,
14 dkg finomliszt,
1 tk. sütőpor,
14 dkg vaj,
1 ek. darált mák
A tojásokhoz keverjük a cukrot és a citromhéjat, majd beleforgatjuk a sütőporos lisztet, a vajat és a mákot. Ezt olajjal kikent madeleine formákba töltjük, majd 190 fokon kb. 10 perc 180 C alatt készre sütjük.
A meggybefőttet lecsöpögtetjük, és a levét is félretesszük. A hozzávalók kiméréséhez egy 2,5 dl-es börgét használunk. A mákot, a lisztet, és a porcukrot egy tálba mérjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a mikróban kissé megolvasztott margarint, majd hozzátesszük a mézet és a to...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt, a vajat, a tejet, a tojást és a porcukrot összedolgozom, ehhez a "kovászhoz" dolgozom hozzá a robotgép tésztadagasztó karjával az előre meglangyosított lisztet. Lágy...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes1. 2 cipóba vesszük, krémmel együtt sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz