40 dkg alma, (reszelve)
40 dkg cukor,
20 dkg (házi) zsír,
4 tojás,
40 dkg liszt,
1 sütőpor,
1 kávéskanál fahéj,
(rakhatunk bele még mazsolát, diót ízlés szerint)
Egy nagyobb lábosban felolvasztottam a zsírt, hozzáadtam a cukrot, a reszelt almát a levével együtt.
A tojások sárgáit is belekevertem, fahéjjal ízesítettem. Hozzáadtam a sütőporral elkevert lisztet is. Jól összekevertem, végül a tojások kemény habját óvatosan beleforgattam, úgy hogy ne törjön össze.
Mazsolával, dióval is lehet ízesíteni, de én most ezt kihagytam belőle. Zsírozott, lisztezett nagy tepsibe öntöttem, forró sütőben kb. 35-40 percig sült.
Amikor kihűlt megszórtam porcukorral és felszeleteltem.
1. Az almákat meghámozzuk, kb. centis kockákra vágjuk, kevés citromlével meglocsoljuk, félretesszük. 2. A tojásokat a cukorral jól kikeverjük, majd adagokban az olajat is hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tepsit (20x 30 cm-es) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük. A tojást a cukorral és a vanillincukorral habosra keverjük. A mogyorót a morzsával, és a sütőporral jól elk...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: Közepes1 dl langyos tejben ( tegyünk bele 1 csipet cukrot) felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, a maradék langyos tejjel bedagasszuk. Konyhar...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűpalacsintákat sütjük ki először. A hozzávalókat csomómentesre kikeverjük és egyenként kisütjük.(12 db palacsinta sült ki,24 cm-es palacsintasütőben 1000_13705_800901593324769_7...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű