menu

Családireceptkönyv.hu

Vaníliás – fahéjas rúd


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához : 60 dkg liszt, 1 kiskanál só, 3 evőkanál cukor, 3 dl langyos tej, 6 dkg puha vaj, 1 tojás, 2 tojássárgája, 3 dkg friss élesztő
A krémhez: 6 dl tej, 2 csomag vanília ízű pudingpor, 6 evőkanál kristálycukor, 2 csomag vaníliacukor, 5 dkg vaj
A tetejére: 2 evőkanál olvasztott vaj, 5 evőkanál kristálycukor, 1 evőkanál fahéj, 1 csomag vaníliacukor

Elkészítés:


Elkészítés : a langyos tejben egy kávéskanál cukorral felfuttatjuk az összemorzsolt élesztőt. Ha kész, a tészta hozzávalóival kidagasztjuk, és meleg helyen 45 – 50 percig kelesztjük.

Közben elkészítjük a vaníliás krémet. A tejből, a cukorból, a vaníliás cukorból a szokásos módon sűrű pudingot készítünk, és még melegen belekeverjük a vajat, majd jól kihűtjük. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, elfelezzük és hat-hat egyenlő részre osztjuk. A darabokat gombóc formára igazítjuk, majd egyesével hosszú csíkot nyújtunk belőlük. Az egyik végén az egyharmad részét derelyevágóval vagy késsel ujjnyi széles csíkokra vágjuk, majd a másik végétől kezdve feltekerjük.

A megtöltött tésztákat sütőpapíros tesszük, konyharuhával letakarjuk, és még rövid ideig pihentetjük. ( 10 – 15 perc elég ) Ezalatt a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A megkelt kifliket 12-15 perc alatt sütjük készre.

Míg sülnek megolvasztunk két evőkanál vajat. 5 – 6 evőkanál kristálycukrot keverjünk ki egy csapott evőkanál fahéjjal.

A kifliket amint kivesszük a sütőből megkenjük olvasztott vajjal, majd meghempergetjük a cukros fahéjban vagy megszórjuk vele őket.

Az eredeti recept szerint a krém csak 1 pudingból van készítve, de szerintem az nagyon kevés bele. Ha már házi akkor legyen benne bőven töltelék, így az duplázva szerepel az általam leírt receptben. A végén egy kevés esetleg marad belőle, mert mind nem fért bele, de akit ez zavar természetesen 1 pudinggal is elkészíthető. A töltelék kedvünk szerint variálható.

Vaníliás – fahéjas rúd

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Intelligens krémes
Intelligens krémes

A margarint a cukorral és vaníliás cukorral keverőgéppel habosra kikeverjük. Majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, 3 kanál cukorral...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Vánkoscsücske finommmmmm
Vánkoscsücske finommmmmm

http://ketkes.com/dednagymama-vankoscsucske-receptje-erdemes-otthon-elkesziteni/

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Párizsi banán
Párizsi banán

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd beleszórjuk a porcukrot és a diót. Összekeverjük. Két gáztepsit megszórunk zsemlyemorzsával. A tésztából kis golyókat formázunk, majd zsem...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Lusta asszony rétese
Lusta asszony rétese

Egy 20 ×30 cm- es tepsit vajjal kikenjük. A lisztet,porcukrot,sütőport összekeverjük. Felét a a vajjal kikent tepsibe szórjuk. Rászórjuk a túrót. Rászórjuk a magozott meggyet,m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk