A tésztához : 60 dkg liszt, 1 kiskanál só, 3 evőkanál cukor, 3 dl langyos tej, 6 dkg puha vaj, 1 tojás, 2 tojássárgája, 3 dkg friss élesztő
A krémhez: 6 dl tej, 2 csomag vanília ízű pudingpor, 6 evőkanál kristálycukor, 2 csomag vaníliacukor, 5 dkg vaj
A tetejére: 2 evőkanál olvasztott vaj, 5 evőkanál kristálycukor, 1 evőkanál fahéj, 1 csomag vaníliacukor
Elkészítés : a langyos tejben egy kávéskanál cukorral felfuttatjuk az összemorzsolt élesztőt. Ha kész, a tészta hozzávalóival kidagasztjuk, és meleg helyen 45 – 50 percig kelesztjük.
Közben elkészítjük a vaníliás krémet. A tejből, a cukorból, a vaníliás cukorból a szokásos módon sűrű pudingot készítünk, és még melegen belekeverjük a vajat, majd jól kihűtjük. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, elfelezzük és hat-hat egyenlő részre osztjuk. A darabokat gombóc formára igazítjuk, majd egyesével hosszú csíkot nyújtunk belőlük. Az egyik végén az egyharmad részét derelyevágóval vagy késsel ujjnyi széles csíkokra vágjuk, majd a másik végétől kezdve feltekerjük.
A megtöltött tésztákat sütőpapíros tesszük, konyharuhával letakarjuk, és még rövid ideig pihentetjük. ( 10 – 15 perc elég ) Ezalatt a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A megkelt kifliket 12-15 perc alatt sütjük készre.
Míg sülnek megolvasztunk két evőkanál vajat. 5 – 6 evőkanál kristálycukrot keverjünk ki egy csapott evőkanál fahéjjal.
A kifliket amint kivesszük a sütőből megkenjük olvasztott vajjal, majd meghempergetjük a cukros fahéjban vagy megszórjuk vele őket.
Az eredeti recept szerint a krém csak 1 pudingból van készítve, de szerintem az nagyon kevés bele. Ha már házi akkor legyen benne bőven töltelék, így az duplázva szerepel az általam leírt receptben. A végén egy kevés esetleg marad belőle, mert mind nem fért bele, de akit ez zavar természetesen 1 pudinggal is elkészíthető. A töltelék kedvünk szerint variálható.
A margarint a cukorral és vaníliás cukorral keverőgéppel habosra kikeverjük. Majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, 3 kanál cukorral...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyűhttp://ketkes.com/dednagymama-vankoscsucske-receptje-erdemes-otthon-elkesziteni/
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd beleszórjuk a porcukrot és a diót. Összekeverjük. Két gáztepsit megszórunk zsemlyemorzsával. A tésztából kis golyókat formázunk, majd zsem...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesEgy 20 ×30 cm- es tepsit vajjal kikenjük. A lisztet,porcukrot,sütőport összekeverjük. Felét a a vajjal kikent tepsibe szórjuk. Rászórjuk a túrót. Rászórjuk a magozott meggyet,m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű