Családireceptkönyv.hu

Túrós bukta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
85 dkg liszt
4 dl langyos tej
4 dkg friss élesztő
2 ek méz
15 dkg cukor
1 tojás
10 dkg olvasztott vaj
csipet só
Töltelék:
75 dkg túró
5 ek porcukor
1 citrom leve és reszelt héja
10 dkg mazsola

Elkészítés:


A tojás és a vaj kivételével mindent összekeverünk, és legalább 30 percig pihentetjük.

A pihentetés után beletesszük a tojást és a vajat, majd alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen kelesztjük (legalább 30 percet), majd lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk és 18 darabra vágjuk.

A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük.

A tésztát megtöltjük egyenként egy púpos evőkanál töltelékkel. Behajtjuk a tésztaszéleket, majd feltekerjük, és egy magas falú tepsibe (30 x 38 cm) pakoljuk.

Újabb 30 percig pihentetjük meleg helyen, majd 180 fokon 35 perc alatt készre sütjük.

Túrós bukta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: lilia113
Forrázott, kefires palacsinta
Forrázott, kefires palacsinta

Elkészítése: Elektromos habverővel felvertem a tojást a sóval, jó habosra, lassan hozzáadagoltam a forró vizet, majd a kefirt, közben tovább habosítottam. Egy mélyebb edénybe sz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsanna
Banánkenyér
Avatar Zsuzsanna Kedvelnék
Banánkenyér

A 2 banánt villával összetörni, beletenni a tojásokat, az olvasztott vajat és a cukrot. Ezt elkeverni, végül hozzátenni a lisztet, sütőport és a csokipelyhet és azzal is csomómente...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Monamari
VELENCE SZELET
VELENCE SZELET

Tészta: 2 evőkanál méz, 2 evőkanál kakaópor, 10 dkg porcukor, 5 dkg margarin, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1 tojás, ezt gőz fölött habosra keverjük, majd hozzáadunk 35 dkg lisztet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pudingos tejberizs
Pudingos tejberizs

A tejet a csipet sóval és a vajjal elkezdjük forralni. Amikor már forró, hozzáadjuk a cukrot és a rizst. Felforraljuk, majd takarékra vesszük és figyelve, gondosan időközönként meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk