A tésztához:
350 g búzaliszt (BL55)
100 g búza-rétesliszt (BFF 55)
1 teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál kakaópor - holland
2 teáskanál mézessütemény fűszerkeverék
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1 db tojássárgája
1 evőkanál tejföl (20%-os)
150 g akácméz
80 g sertészsír
A mázhoz:
1 db tojásfehérje
130 g porcukor
A tészta száraz hozzávalóit elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a tojássárgáját, a tejfölt, a mézet, és a zsírt, majd jól összegyúrjuk.
350 g búzaliszt (BL55), 100 g búza-rétesliszt (BFF 55), 1 teáskanál szódabikarbóna, 2 teáskanál kakaópor - holland, 2 teáskanál mézessütemény fűszerkeverék, 1 db tojás (közepes, "M"-es méretű), 1 db tojássárgája, 1 evőkanál tejföl (20%-os), 150 g akácméz, 80 g sertészsír
2
A sütőt 190 C fokra előmelegítjük. A tésztából kb. tojássárgányi golyókat formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 190 C fokon kb. 10 percig sütjük.
3
A mázhoz a tojásfehérjét villával kicsit meghabosítjuk, és kis adagonként hozzáadjuk a porcukrot. A tojás méretétől függően kevesebb, vagy több porcukorra is lehet szükség, egy könnyen kenhető, ám masszív állagú mázat kell kapnunk.
4
A puszedliket még langyosan megmártjuk a mázban, vagy megkenjük a tetejüket, és hagyjuk hogy a máz megszáradjon.
5
Ezzel el is készült ez az isteni mézes puszedli! Jól záródó dobozban, sokáig puhák maradnak.
Turmixgepbe bele. Aztan a szilikonos miffinformaba tetszes szerint gyumolccsel. smile hangulatjel de lehet kakaoval, makkal, turoval.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást habverővel elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot, tejet. A lisztet elkeverjük a sütőporral, egy csipet sóval, és a darált diót hozzáadjuk. A két keveréket összeöntjük, elkeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit géppel simára keverjük, majd letakarva egy órát pihentetjük. Ezután lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és a legnagyobb pogácsa szaggatóval kisza...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt egy kevés langyos tejjel felfuttatjuk. A többi hozzávalóból ( a tepertő kivételével ) a meleg tej fokozatos hozzáadásával egy laza kelt tésztát gyúrunk. Majd az összedo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű