2 tojássárgája
3 tojásfehérje
150 g cukor
30 g liszt
1 teáskanál víz
60 g étcsokoládé
200 g baracklekvár
Gesztenyekrémhez:
200 g tejszín kemény habbá verve
35 g gesztenyemassza
1 teáskanál rum
2 g zselatin
Indiáner hüvely készítése: a tojássárgáját 5 g cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a vizet, a lisztet, és teljesen simára, folyósra keverjük.
A cukor többi részével a tojásfehérjét habbá verjük, és hozzáadjuk a liszttel kikevert tojássárgájához.
Sütőpapírra habzsákból magas halmokat nyomunk, majd 170 fokon 10-12 perc alatt megsütjük.
Kihűlés után kis késsel a fánkok talpán peremet vágunk, és a felesleges belső anyagot eltávolítjuk belőlük. Ezután a fánkok felső, kúpos részéből is levágunk egy kicsit, hogy lapos legyen. (Ez lesz a fánk talpa)
A fánkok peremét forró lekvárral megkenjük, és kettesével összetapasztjuk őket.
A fánkokat étcsokoládéba mártjuk, majd száradni hagyjuk.
A krém elkészítése:
A zselatint felolvasztjuk, hozzáadjuk tejszínhab 1/3- át, majd a gesztenyemasszát és a rumot. A habos töltelékbe lassan, óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a többi tejszínhabot.
A kalapokat levágjuk, majd a fánkokat habzsákból megtöltjük a krémmel. Minél magasabbra töltjük, annál magasabb és szebb lesz, a tetejükre helyezzük a kalapokat.
A tejet a cukorral felforraljuk, közben kevergetjük, hogy a cukor elolvadjon. Ekkor beletesszük a vajat, alacsony lángon megolvasztjuk benne. 2. Lekapcsoljuk alatta a lángot, bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA birsalma főzésével kezdjünk, mert teljesen ki kell hűteni mielőtt a tésztára kerül. A birsalmát pucoljunk meg, majd távolítsuk el a magházat és daraboljuk fel. Ezután fahéjjal, s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-A sütőt előmelegítem 200 °C-on. -A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét a kétféle cukorral nem túl kemény habbá verjük. Ne legyen törős a hab, de azért legyen tartása. -A...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA fehérjeport a banánt és a tojásokat turmixold össze míg krémes állagot kapsz. A tepsit kend meg kis kókusz olajjal és szép lassan süsd meg a palacsintákat. Amikor készen vagy,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű