Családireceptkönyv.hu

"Szamos" Indiáner


Írta:

Adag: 10db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 tojássárgája
3 tojásfehérje
150 g cukor
30 g liszt
1 teáskanál víz
60 g étcsokoládé
200 g baracklekvár

Gesztenyekrémhez:
200 g tejszín kemény habbá verve
35 g gesztenyemassza
1 teáskanál rum
2 g zselatin

Elkészítés:


Indiáner hüvely készítése: a tojássárgáját 5 g cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a vizet, a lisztet, és teljesen simára, folyósra keverjük.
A cukor többi részével a tojásfehérjét habbá verjük, és hozzáadjuk a liszttel kikevert tojássárgájához.
Sütőpapírra habzsákból magas halmokat nyomunk, majd 170 fokon 10-12 perc alatt megsütjük.
Kihűlés után kis késsel a fánkok talpán peremet vágunk, és a felesleges belső anyagot eltávolítjuk belőlük. Ezután a fánkok felső, kúpos részéből is levágunk egy kicsit, hogy lapos legyen. (Ez lesz a fánk talpa)
A fánkok peremét forró lekvárral megkenjük, és kettesével összetapasztjuk őket.
A fánkokat étcsokoládéba mártjuk, majd száradni hagyjuk.

A krém elkészítése:
A zselatint felolvasztjuk, hozzáadjuk tejszínhab 1/3- át, majd a gesztenyemasszát és a rumot. A habos töltelékbe lassan, óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a többi tejszínhabot.
A kalapokat levágjuk, majd a fánkokat habzsákból megtöltjük a krémmel. Minél magasabbra töltjük, annál magasabb és szebb lesz, a tetejükre helyezzük a kalapokat.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Linzer
Linzer

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd hűtőszekrényben hagyjuk 1-2 órát pihenni. Ezután kb. 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, ha nagyon ragadna, akkor érdemes egy kevés porcukorral megsz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Viki
Lusta Túrós
Lusta Túrós

Az első részben található alapanyagokat összekeverjük, a második részben található alapanyagokat géppel összedolgozzuk. Kivajazzuk a tepsit a por felét beleszórjuk, rátesszük a tú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kókuszos krémes
Kókuszos krémes

Egy 32 x 23 cm-es tepsit előkészítünk, a sütőt pedig bekapcsoljuk és a hőfokot 180 fokra állítjuk. A kókuszos tésztához a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd kanala...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk