Családireceptkönyv.hu

Rusztikus almáspite


Írta:

Elk. idő: 80 perc
Adag: 8 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a pite tésztájához:

20 dkg darát dió
10 dkg kókuszliszt
10 dkg lágy kókuszzsír
5 tojás
1 kk. szódabikarbóna
1 csipet só

Hozzávalók a töltelékhez:

8 db közepes alma, héjastól reszelve vagy aprítva
8 dkg eritrit
1 ek. őrölt fahéj
1tk. őrölt szegfűszeg
1 kk. vaníliaőrlemény
1 bio citrom reszelt héja

Elkészítés:


A tészta A hozzávalóit egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Ha szükséges a gyúrás során,mert túl ragadós a tészta, közben finoman, kevés kókuszliszttel még megszórhatjuk és gyúrjuk. A tésztát két egyenlő részre vágjuk, majd mindkét részt sütőtepsi nagyságúra, kb 0,5 cm vékonyra nyújtsuk ki két sütőpapír között, hogy ne ragadjon le és rá a sodrófánkra.

(Azért nem írok most pontos tepsiméretet, mert bármilyen méretűben süthetjük, attól függően, hogy a vékony vagy a vastagabb tésztájú almás pitét preferáljuk jobban. Ezt döntsük el magunk! ;) Mi a vékony tésztásra voksolunk, ezért írtam sütőtepsi méretet és 0,5 cm vastagságot.)



Ha ezzel elkészültünk, a tészták pihenjenek. Következik a töltelék összeállítása.


A töltelék hozzávalóit egy edénybe tesszük, alaposan összeforgatjuk, majd 15 percre feltesszük főzni. Sűrűn keverjük meg, bár nem áll fenn a veszély, hogy odakap, mert elég a nedvességtartalma van. Hagyjuk, hogy ezalatt az idő alatt elillanjon belőle a felesleges nedvesség és összerottyanjanak az ízek.



Ha elkészültünk a töltelékkel, akkor az egyik tésztánkat a sütőpapíron hagyva a tepsibe helyezzük. Egyenletesen eloszlatjuk rajt a tölteléket, majd a másik kinyújtott tésztával fedjük a tetejét. Az almás pite sütés hagyományaihoz híven egy villa segítségével megszurkáljuk a felső tésztánk tetejét és egy felvert tojással megkenjük.


180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük a piténket. Ha elkészült, megvárjuk, míg langyosra hűl, kockákra vágjuk, majd porrá őrölt eritritet szitálunk a tetejére.

Trükkök, tippek, praktikák:


Paleotthon

Rusztikus almáspite

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mákos-túrós- gyümölcsös kocka
Mákos-túrós- gyümölcsös kocka

1. A tésztához a mazsolát beáztatjuk a rumba. Kibélelünk sütőpapírral egy kb. 20x30 cm-es tepsit. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Összekeverjük a mákot, a mogyorót, a lisztet és a...

Elkészítési idő: 2 ó +12+12
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Boci szelet, túrós (Andi receptje)
Boci szelet, túrós (Andi receptje)

A tojások sárgáját keverjük ki a cukorral, adjuk hozzá tejet, az olajat, a kakaóport majd a sütőporral összekevert lisztet is. A tojásfehérjéket verjük habbá és óvatosan keverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Habos álom, babapiskótával sütés nélkül!
Habos álom, babapiskótával sütés nélkül!

A csokoládét a vajjal együtt vízgőz fölött megolvasszuk és belekeverjük a habtejszínt (nem kell felverni). Ezzel megkenjük a babapiskótákat és egy tortaformába lerakunk egy sort. K...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kosárkák csokoládé töltelékkel
Kosárkák csokoládé töltelékkel

A tésztához a cukrot, a tojást és a margarint habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Lágy tésztát kapunk. 1/2 órát pihentetjük a hűtőben, majd lisztezett deszkán 2...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk