50 dkg liszt
2 dl tej
1 dl étolaj
10 dkg cukor
3 tojás
1 élesztő
tölteléknek mák,dió ízlés szerint
Kelt tésztát készítek,duplájára kelesztem. Én ebből 2 rudat szoktam készíteni.
Mákkal szoktam tölteni de ki mit szeret.
Sütni 180 fokon szoktam.
A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (20*32 cm) kikenünk vékonyan margarinnal és meghintjük liszttel. A diót durvára vágjuk. A lisztben elkeverjük a sütőport. A tojásokat e...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Könnyűegy kis-tepsis adag (24 × 36 cm-es tepsim van). A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, vékonyra nyújtjuk úgy, hogy a tepsi oldalára is jusson, kb. a tepsi magasságának a feléig. A tö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA porcukrot egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk az egész tojásokat, és robotgéppel addig keverjük, amíg háromszorosára nem nő. Ekkor állandó keverés mellett hozzáadjuk a vaníliaaro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olvasztott vaja és a cukrot keverd ki habosra, egyenként add hozzá a tojásokat, citromhéjat és a citruos lé felét . 180 fokra előmelegített sütőben úgy 25 perc, tűpróbáig sütö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű