menu

Családireceptkönyv.hu

Budai szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához:
52,5 dkg. kevert liszt (fele sima, fele rétes liszt), 15 dkg.porcukor, 15 dkg. margarin, 2 kisebb tojás, 1 púpos kávéskanál szódabikarbóna, tejföl amennyit a tészta felvesz (nem sok)
Töltelék:

30 dkg. kristálycukor, 1 liter tej, 6 evőkanál darás liszt 30 dkg vaj vagy margarin (lehet kicsit kevesebb is) 4 ek. porcukor, 2 ek. tej.
Csokimáz:

16 dkg. margarint, 16 dkg. porcukrot, 2 tk. kakaót, 2 tk lisztet és 2 ek. tejet felforralunk csomómentesre kikeverjük amíg összeáll. Még melegen ráöntjük a sütire.

Elkészítés:


A megpuhított vajat elmorzsoljuk a szódabikarbónával elkevert liszttel, hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot és a tejföld, hogy jól dolgozható tésztát kapjunk. Három részre osztjuk, cipókat formálunk és pihentetjük hűtőben. A lapokat egyenként kinyútjuk tepsi méretűre. A tepsi hátoldalát vajjal vékonyan átkenjük és liszttel megszórjuk, a felesleget lerázzuk, a nyújtott tésztát rátesszük. Megsütjük a lapokat sütőben. Hamar megsül világos maradjon.
Töltelék:
30 dkg. cukrot edénybe barnára pirítjuk, közben 1/2 liter tejet fel forrósítjuk és az égetett cukorra öntjük de vigyázva mert habosan hamar kifut!!!! Forraljuk, míg feloldódik az égetett cukor teljesen. Közben a másik fele tejbe tesszük az elkevert lisztet és beleöntjük majd sűrűre főzzük. Kihűtjük és a margarint 4 ek porcukorral és 2 ek tejjel kikeverjük habosra, majd kanalanként hozzáadjuk a sűrű krémhez.
Jól kikeverjük kicsit hűtőbe tesszük.

Budai szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Alma kókuszos bundában
Alma kókuszos bundában

A tojásból, lisztből és a tejből sűrű csomómentes palacsintatésztát készítünk. Ízlés szerint cukorral és vaníliás cukorral ízesítjük, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket. Az almákat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Máglyarakás
Máglyarakás

Elkészítés: Az almákat megmossuk, félbevágjuk, magházukat kimetsszük, húsukat vékonyan fölszeleteljük. A fahéjjal megszórjuk, és 5 deka margarinon megpároljuk. (Lehet 2-3 részletbe...

Elkészítési idő: 60
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fánk sütőben sütve
Fánk sütőben sütve

A tejben cukorral az élesztőt felfuttatom.Majd az összes hozzávalót. Jól kigyúrni , a kéztől elváljon elsőként csak 50 dkg liszttel gyúrjuk.csak óvatosan tegyünk még hozzá lisztet...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Galette -  francia pite
Galette - francia pite

Elmorzsolom a vajat a lisztben és a többi hozzávalóval összegyúrom gyorsan a tésztát. Nem kell kidolgozni. Késes aprítóban a legyszerűbb: Mindent beleteszek ami a tésztához kell....

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk