Családireceptkönyv.hu

Fehér kókusz-szelet


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
9 tojásfehérje
20 dkg porcukor
25 dkg kókuszreszelék
10 dkg liszt
1 csomag sütőpor

Krém:
9 tojássárgája
20 dkg porcukor
15 dkg jó minőségű étcsokoládé
30 dkg vaj /15 dkg Rama + 15 dkg teavaj/

3-4 banán
baracklekvár

Máz:
3 ek. porcukor
3 ek. kakaópor
3 ek. víz
6 dkg vaj
1 teáskanál olaj

Elkészítés:



Tészta: A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Majd hozzáadjuk a porcukrot, a kókuszlisztet, lisztet és fél cs. sütőport. Sütőpapírral kibélelt tepsiben 200 fokon készre sütjük. Szép rózsaszín lesz a tészta teteje, akkor jó.
Kém: A tojássárgáját a porcukorral gőz fölött sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt hozzáadunk, 15 dkg jó minőségű étcsokoládé1t. Ha teljesen kihűlt akkor belekeverünk 30 dkg vajat (15 dkg Rama, 15 dkg teavaj).
A tésztát megkenjük baracklekvárral, ráhelyezzük a felkarikázott banánt. Rákanalazzuk a krémet, szépen elsimítjuk, majd bevonjuk csokimázzal.
3 evőkanál kakaót elkeverünk 3 evőkanál cukorral, 3 evőkanál vízzel. Felmelegítjük, de nem forraljuk fel. Majd hozzáadunk 6 dkg vajat és egy teáskanál étolajat.

Fehér kókusz-szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Skót krémes
Skót krémes

Tészta: a hozzávalókat összegyúrjuk, majd 5 lapot nyújtunk és lisztes tepsi hátán előmelegített sütőben sütjük. Krém: 5 tojás sárgáját a cukorral, liszttel és 1 dl tejjel jól el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Krisztián
Finom ropogós keksz
Finom ropogós keksz

Keksz sütőt fel forrósítjuk első használatnál kizsírozzuk, a tésztát jól kigyúrjuk és diónyi gombócokat készítünk, adagonként átfordítjuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Zserbó
Zserbó

A lisztet, a porcukrot egy tálba öntjük, összekeverjük és alaposan elmorzsoljuk benne a zsírt. Ettől lesz a tészta jó porhanyós. Ha nem morzsoljuk jól el zsírt a liszttel, akkor gu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk