tészta:
10 dkg margarin
5 dkg porcukor
18 dkg liszt
1 kávéskanál sütőpor ( fél csomag)
1 egész tojás (kis méretű)
töltelék:
5 tojás sárgája
20 dkg cukor
20 dkg darált dió
1 csapott evőkanál zsemlemorzsa
5 tojásfehérje hab
és lekvár
közepes méretű tepsibe margarinnal kikenni zsemlemorzsával meghinteni.
a tészta:margarin+porcukor+tojás.Sütőport elkeverni a liszttel és hozzágyúrni a margarinos masszához .Picit hűteni majd közepes tepsibe rakni , kicsi felhajtott széle legyen, hogy a lekvár ne folyjon ki.
lekvárral megkenni
töltelék: 5 tojás sárgája+ 20 dkg cukor kikever
bele 20 dkg darált dió , 1 csapott evőkanál zsemlemorzsa és a tojások felvert habja (óvatosan hozzákeverni)
200-210 fokon kb. 30 perc (óvatosan meg kell nyomni a tetejét, ha már nem puha , akkor jó.Kicsit megbarnul a dió miatt)
A hozzávalókból tésztát gyúrunk. Pihentetjük, majd kinyújtjuk. 3 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és rövid idő alatt kisütjük. A korongok felét csokiba mártjuk, a tetejére eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű25 dkg liszt,16 dkg margarin ,5 dkg porcukor,5 tojás sárgája,0,5 cs sütőpor összedolgozzuk,pihen hűtőben fél órát...majd kinyújtjuk,tepsibe borítjuk és kb. 16 percig elősütjük, egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit késes robotgépbe tesszük és morzsásra dolgozzuk, vagy gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Nem kell túldolgozni. Sütőpapírral bélelt tepsibe (40x40 cm) tesszük és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű