tészta:
10 dkg margarin
5 dkg porcukor
18 dkg liszt
1 kávéskanál sütőpor ( fél csomag)
1 egész tojás (kis méretű)
töltelék:
5 tojás sárgája
20 dkg cukor
20 dkg darált dió
1 csapott evőkanál zsemlemorzsa
5 tojásfehérje hab
és lekvár
közepes méretű tepsibe margarinnal kikenni zsemlemorzsával meghinteni.
a tészta:margarin+porcukor+tojás.Sütőport elkeverni a liszttel és hozzágyúrni a margarinos masszához .Picit hűteni majd közepes tepsibe rakni , kicsi felhajtott széle legyen, hogy a lekvár ne folyjon ki.
lekvárral megkenni
töltelék: 5 tojás sárgája+ 20 dkg cukor kikever
bele 20 dkg darált dió , 1 csapott evőkanál zsemlemorzsa és a tojások felvert habja (óvatosan hozzákeverni)
200-210 fokon kb. 30 perc (óvatosan meg kell nyomni a tetejét, ha már nem puha , akkor jó.Kicsit megbarnul a dió miatt)
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a cukrokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet, az olajat és a sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan hozzákeverjük a keményre vert t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a porcukorral, a sóval és a tojások sárgájával, dagasztófejjel ellátott robotgépbe tesszük, rugalmas tésztává gyúrjuk, majd egy órát pihentetjük hűtőszekrén...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet, a kakaót, a sütőport. Krém: 6 dl tejet, 3 kanál liszttel, 1 csomag csokoládé ízű p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrtam, megformáztam, majd 180 fokon 16 percig sütöttem.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű