tészta:
10 dkg margarin
5 dkg porcukor
18 dkg liszt
1 kávéskanál sütőpor ( fél csomag)
1 egész tojás (kis méretű)
töltelék:
5 tojás sárgája
20 dkg cukor
20 dkg darált dió
1 csapott evőkanál zsemlemorzsa
5 tojásfehérje hab
és lekvár
közepes méretű tepsibe margarinnal kikenni zsemlemorzsával meghinteni.
a tészta:margarin+porcukor+tojás.Sütőport elkeverni a liszttel és hozzágyúrni a margarinos masszához .Picit hűteni majd közepes tepsibe rakni , kicsi felhajtott széle legyen, hogy a lekvár ne folyjon ki.
lekvárral megkenni
töltelék: 5 tojás sárgája+ 20 dkg cukor kikever
bele 20 dkg darált dió , 1 csapott evőkanál zsemlemorzsa és a tojások felvert habja (óvatosan hozzákeverni)
200-210 fokon kb. 30 perc (óvatosan meg kell nyomni a tetejét, ha már nem puha , akkor jó.Kicsit megbarnul a dió miatt)
1. Vízgőz felett olvasszuk fel a vajat és a darabokra tört csokoládét. Ne melegítsük túl! 2. Adjuk hozzá az enyhén felvert tojásokat, a cukrot, a lisztet és a kakaóport, keverjük...
Elkészítési idő: 30 percA zsírt és a mézet felolvasztjuk. A liszthez adjuk a porcukrot, szódabikarbónát, tojást, az olvasztott zsíros mézet és a tejet, majd jól összegyúrjuk a tésztát. Mivel liszt és lis...
Elkészítési idő: 1002 tojást villával felvertem, hozzá egy teáskanál zsiradék s belekevertem a kókuszreszeléket s 2 ek nyílgyökér lisztet. A forma aljára tettem valamennyit rá fagyasztóból kivett megg...
Elkészítési idő: