Piskóta hozzávalói:
4 db M-es tojás
1 ek. Szafi Fitt negyedannyi édesítő (16 g)
kis csipet só (Himalaya só ITT!)
1 kk. bio citromlé (bio citromlé ITT!)
2 púpos ek. Szafi Fitt CH csökkentő lisztkeverék (30 g) (Ch csökkentő lisztkeverék ITT!)
1 csapott ek. zsírszegény kakaópor (8 g) (kakaópor ITT!)
10 g folyékony kókuszolaj (kókuszolaj ITT!)
Töltelék hozzávalói:
300 g To-tu (tojás túró) (ToTu ITT kapható!)
100 g Szafi Fitt kókuszkrém (kókuszkrém ITT!)
30 g Szafi Fitt negyedannyi édesítő (negyedannyi édesítő ITT!)
1/2 kk. Szafi Fitt vanília őrlemény (vanília őrlemény ITT!)
1 ek. zselatin (12 g) (zselatin ITT!)
1 bio citrom héja
1 bio citrom leve (29 g)
160 g víz
Narancszselé hozzávalói:
2 narancs leve (106 g)
3 dl szénsavas ásványvíz
15 g Szafi Fitt negyedannyi édesítő (ha a narancs édes, lehet kevesebb is)
35 g Szafi Fitt vaníliás pudingpor (vaníliás pudingpor ITT!)
15 g zselatin
Piskóta készítése:
A tojásokat a sóval, a citromlével és az édesítővel gépi habverő segítségével habosra verjük, majd óvatosan, hogy a hab ne törjön össze belekeverjük a kakaóporral elkevert lisztet és végül a kókuszolajat.
25*25 cm-es szilikon tepsibe simítjuk a masszát.
Előmelegített sütőben 170 fokon alsó felső programon 17 perc alatt készre sütjük.
Krém készítése:
A zselatint feloldjuk 0,5 dl forró vízben.
A többi hozzávalót krémesre turmixoljuk, majd még melegen hozzáadjuk a zselatint.
Narancsréteg készítése:
A vaníliás pudingport, a zselatint és az édesítőt összeöntjük, majd csomómentesre keverjük a vízzel hígított narancslével.
Ezután alacsony hőfokon felmelegítjük, de figyeljünk rá, hogy ne forrjon fel!
A sütemény összeállítása:
A kihűlt piskótát visszatesszük a tepsibe, egyenletesen eloszlatjuk rajta a szintén kihűtött "túró"krémet és végül rásimítjuk a már félig dermedt zselét is.
Dermedésig hűtőbe tesszük.
Ebből a mennyiségből 16 szelet sütemény lesz.
Tápértékei szeletenként:
75 kcal
6,8 g fehérje
4,3 g zsír
2,5 g ch
A kókuszreszeléket kávé darálóban, vagy késes aprítóban finomabb szemcséjűre őröljük, összekeverjük a konjac liszttel. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a vízzel kihabos...
Elkészítési idő: 1,5őraA lisztet elkeverjük a porcukorral, csipet sóval, majd elmorzsoljuk benne a hideg vajat. Egy tojás sárgájával és kevéske hideg tejjel gyorsan összeállítjuk a tésztát, amit folpac...
Elkészítési idő:Az élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel. A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is. Pár perc alatt készre da...
Elkészítési idő: