menu

Családireceptkönyv.hu

Aranygaluska palacsinta vaníliaöntettel és eperrel


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 20 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Kelt palacsinta hozzávalói:
- 40 dkg liszt
- 4 dl tej
- 3 db tojás
- 1 tk cukor
- 2 dkg élesztő
- 1 mk só
- 2 ek étolaj
- 1-2 dl szénsavas ásványvíz vagy szódavíz
Vaníliás öntet hozzávalói:
- 2 db tojássárga
- 5 evőkanál cukor
- 40 g vaníliás pudingpor
- 8 dl tej

Elkészítés:


A tejet meglangyosítjuk. 1 dl tejet belőle 1 tk. cukorral és az élesztővel felfuttatunk.
A többi tejet elkeverjük jól a tojásokkal, majd a liszttel, sóval, olajjal, és hozzáöntjük a felfutott élesztőt. Langyos szénsavas vízzel hígítjuk. Jól kikeverjük (én kézi habverővel) majd 15 percig állni hagyjuk. Jól átkeverjük.
A palacsintasütőt olajjal kikenjük, jól felmelegítjük, merőkanálnyi masszát öntünk bele, és mind a két oldalát megsütjük. Kerek végű késsel fordítsuk meg a sütésnél. Ez vastagabb, könnyebb, lyukacsos szerkezetű palacsinta lesz.
A vaníliás öntethez 2 tojássárgáját kikeverek 5 ek cukorral, 1 cs. vaníliás pudingporral, és 1dl hideg tejjel. 7 dl tejet felforralok, és állandóan kevergetve a masszát, hozzáöntöm a tejet. Visszateszem főni, és állandóan kevergetve forrpontig főzöm. Ha túl sűrű, tejjel még hígítom.
Kajszilekvárral megkentem, megszórtam jól darált dióval, feltekertem, félbevágtam és vaníliás öntettel tálaltam. Azt mondták, ez jobb mint az aranygaluska, és ilyet gyakrabban készítsek nekik. Főleg még gyümölccsel is felturbózva nagyon finom. Tölthetjük édes és sós töltelékkel is.

Aranygaluska palacsinta vaníliaöntettel és eperrel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gesztenyés alagút
Gesztenyés alagút

A tojás fehérjét a cukorral verjük nem túl kemény habbá, majd keverjük bele a tojás sárgáját, végül óvatosan forgassuk bele a lisztben elkevert kakaóport. Szilikonos sütőpapíron ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Golyó - Lócitrom
Golyó - Lócitrom

1. A tejből, darából, cukorból tejbegrízt főzünk, ne legyen híg, de túl kemény se. Akkor jó, ha a fakanálról nem csurog le, majdnem hogy meg áll benne. 2. Amíg hűl, a morzsát p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Tünde
Forrázott kefíres palacsinta
Forrázott kefíres palacsinta

Elektromos habverővel felverjük a tojást a sóval jó habosra, lassan hozzáadagoljuk a forró vizet, majd a kefirt, közben tovább habosítjuk. Egy mélyebb edénybe szitáljuk a lisztet,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Brownie hullámok
Brownie hullámok

A darabokra tört csokoládét a vajjal együtt vízgőzön olvasszuk fel. Egy tálban robotgéppel keverjünk össze 2 tojást 50 g cukorral, adjunk hozzá egy csipet sót és a vaníliás cukr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk