menu

Családireceptkönyv.hu

Aranygaluska palacsinta vaníliaöntettel és eperrel


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 20 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Kelt palacsinta hozzávalói:
- 40 dkg liszt
- 4 dl tej
- 3 db tojás
- 1 tk cukor
- 2 dkg élesztő
- 1 mk só
- 2 ek étolaj
- 1-2 dl szénsavas ásványvíz vagy szódavíz
Vaníliás öntet hozzávalói:
- 2 db tojássárga
- 5 evőkanál cukor
- 40 g vaníliás pudingpor
- 8 dl tej

Elkészítés:


A tejet meglangyosítjuk. 1 dl tejet belőle 1 tk. cukorral és az élesztővel felfuttatunk.
A többi tejet elkeverjük jól a tojásokkal, majd a liszttel, sóval, olajjal, és hozzáöntjük a felfutott élesztőt. Langyos szénsavas vízzel hígítjuk. Jól kikeverjük (én kézi habverővel) majd 15 percig állni hagyjuk. Jól átkeverjük.
A palacsintasütőt olajjal kikenjük, jól felmelegítjük, merőkanálnyi masszát öntünk bele, és mind a két oldalát megsütjük. Kerek végű késsel fordítsuk meg a sütésnél. Ez vastagabb, könnyebb, lyukacsos szerkezetű palacsinta lesz.
A vaníliás öntethez 2 tojássárgáját kikeverek 5 ek cukorral, 1 cs. vaníliás pudingporral, és 1dl hideg tejjel. 7 dl tejet felforralok, és állandóan kevergetve a masszát, hozzáöntöm a tejet. Visszateszem főni, és állandóan kevergetve forrpontig főzöm. Ha túl sűrű, tejjel még hígítom.
Kajszilekvárral megkentem, megszórtam jól darált dióval, feltekertem, félbevágtam és vaníliás öntettel tálaltam. Azt mondták, ez jobb mint az aranygaluska, és ilyet gyakrabban készítsek nekik. Főleg még gyümölccsel is felturbózva nagyon finom. Tölthetjük édes és sós töltelékkel is.

Aranygaluska palacsinta vaníliaöntettel és eperrel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Cobbler-áfonyás
Cobbler-áfonyás

A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a sóval és a sütőporral, majd morzsold össze a vajjal. Ha elég morzsalékos, rakd hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot. Végül mehet hozzá a...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tímea
Csodapalacsinta
Csodapalacsinta

Palacsinta: A tojásokat egy csipet sóval kihabosítjuk, és felváltva hozzákeverjük a lisztet és a tejet. Félretesszük fél órát pihenni, közben néha megkeverjük. Hozzáadjuk az ásvá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kávés-kókuszos sütemény recept
Kávés-kókuszos sütemény recept

A kókuszos tészta készítése: a tojásfehérjékből és a porcukorból kemény habot verünk. Hozzákeverjük a kókuszreszeléket, lisztet és a sütőport. Alaposan átkeverjük, majd sütőpapí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar pisztáciás loaf
pisztáciás loaf

A pisztáciát egy serpenyőben folyamatos kavargatás, mozgatás mellett addig pirítjuk, amíg színt nem kapnak és egy kicsit ropogósabbak nem lesznek, aztán kiborítjuk egy tányérra, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk