A piskótához:
4 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
75 g búzaliszt (BL55)
6 g kakaópor - holland
80 g kristálycukor
A krémhez:
3 evőkanál búzaliszt (BL55)
3 dl 2,8%-os tej
10 g vaníliás cukor - bourbon
4 evőkanál kristálycukor
130 g kókuszreszelék
A bevonáshoz:
100 g étcsokoládé (45-59%-os)
Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét keményebb habbá verjük.
A tojássárgáját kihabosítjuk a cukorral.
A lisztet összekeverjük a kakaóporral, végül a tojássárgájás, cukros habhoz adagoljuk 2-3 részletben a lisztet és a tojásfehérjehabot is. Laza mozdulatokkal összekeverjük, vigyázva, hogy ne törjük össze a habot!
Egy 25x33-as tepsibe sütőpapírt rakunk, beleöntjük a tésztát és 175 C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük a piskótát.
A megsült piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt és konyharuhára tekerjük, hogy felvegye a tekercs alakot.
A krémhez egy kis edényben elkeverjük a lisztet kevés tejjel.
A maradék tejet, vaníliás cukrot és cukrot elkezdjük forralni, majd hozzáadjuk a lisztes tejet és pár percig főzzük. Mikor sűrűsödik, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és még pár percig, kevergetve főzzük a krémet.
Mikor kihűlt a krém, megtöltjük vele a piskótát, feltekerjük.
Bevonjuk az előzőleg vízgőz fölött felolvasztott étcsokival.
A csoki megdermedése után azonnal fogyasztható.
A tejszínt öntsük egy lábasba, szórjuk bele a vaníliát és törjük bele a csokit. Melegítsük addig, amíg a csokoládé teljesen fel nem oldódik. Keverjük el benne az édesítőt és a rum...
Elkészítési idő:A sütő bekapcsolása az első lépés. Semmi értelme később ezzel próbálkozni. Amíg a tésztát összeállítjuk, a sütő remélhetőleg eléri az ideális 180 °C-t. Az előzőleg jól lehűtött...
Elkészítési idő:Az almát hámozzuk meg, majd a magházat távolítsuk el. Ezután ízlés szerint daraboljuk fel. Egy serpenyőbe öntsük bele a bort, adjuk hozzá a feldarabolt almát és az áfonyát, szórju...
Elkészítési idő: