A sziruphoz:
25 dkg eper
1 narancs frissen facsart leve
3 ek cukor
2,5 dl víz
1/2 dl triple sec vagy narancslikőr
A krémhez:
4 dkg habtejszín
50 dkg mascarpone
4 tojássárgája
4 ek porcukor
Az összeállításhoz:
30-40 dkg eper
1 csomag babapiskóta
A sziruphoz a felszeletelt epret a többi hozzávalóval kis lábosba tesszük és addig forraljuk gyöngyöztetve, amíg az epreszeletek teljesen megpuhulnak. Összeturmixoljuk és félretesszük, amíg lehűl.
A krémhez a tejszínből lágy habot verünk. A mascarponét kikeverjük a tojássárgájával és a porcukorral, majd összeforgatjuk a felvert habbal.
Összeállítjuk a desszertet: egy üvegtál aljára eperszeleteket teszünk, majd félbevágott epreket helyezünk el körben a tálban úgy, hogy az eprek vágott oldalukkal kifelé nézzenek. A babapiskótákat megforgatjuk az eperszirupban és az eperszeletekre tesszük szorosan, hogy a tál alját teljesen befedjék. Meglocsoljuk még őket 1-2 evőkanál sziruppal, majd rákanalazzuk a krém felét. Ugyanígy megismételjük a rétegezést: eperszeletek, félbevágott eprek, szirupba forgatott piskóta és krém következik. Pár órára, de inkább egy egész éjsazkára a hűtőbe tesszük és tálalás előtt friss eperrel díszítjük.
1. A tojások sárgáját a porcukorral, vízzel habosra kikeverem, beleszórom a darált diót, és a sütőporral, 1 csipet sóval elkevert lisztet. 2. A tojásfehérjékből habot verek, és...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókat egy tálban összekeverem, amikor már csomómentes, kivajazott és lisztezett tepsibe öntöm. Rászórom a kimagozott meggybefőttet, és 180 fokos sütőben 15-20 percig sütö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókat gyúrd össze, majd egy likőrös pohárral szaggass ki picin köröket, és tedd kikent tepsibe. A tojások fehérjéit a porcukorral gőz felett verd fel, tedd bele a kók...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tésztához a porcukrot, a tojást, a tojássárgáját, a margarint és a mézet gőz fölött kavargatva összeolvasztjuk, majd hozzákeverjük a szodabikarbónát, a lisztet és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű