A sziruphoz:
25 dkg eper
1 narancs frissen facsart leve
3 ek cukor
2,5 dl víz
1/2 dl triple sec vagy narancslikőr
A krémhez:
4 dkg habtejszín
50 dkg mascarpone
4 tojássárgája
4 ek porcukor
Az összeállításhoz:
30-40 dkg eper
1 csomag babapiskóta
A sziruphoz a felszeletelt epret a többi hozzávalóval kis lábosba tesszük és addig forraljuk gyöngyöztetve, amíg az epreszeletek teljesen megpuhulnak. Összeturmixoljuk és félretesszük, amíg lehűl.
A krémhez a tejszínből lágy habot verünk. A mascarponét kikeverjük a tojássárgájával és a porcukorral, majd összeforgatjuk a felvert habbal.
Összeállítjuk a desszertet: egy üvegtál aljára eperszeleteket teszünk, majd félbevágott epreket helyezünk el körben a tálban úgy, hogy az eprek vágott oldalukkal kifelé nézzenek. A babapiskótákat megforgatjuk az eperszirupban és az eperszeletekre tesszük szorosan, hogy a tál alját teljesen befedjék. Meglocsoljuk még őket 1-2 evőkanál sziruppal, majd rákanalazzuk a krém felét. Ugyanígy megismételjük a rétegezést: eperszeletek, félbevágott eprek, szirupba forgatott piskóta és krém következik. Pár órára, de inkább egy egész éjsazkára a hűtőbe tesszük és tálalás előtt friss eperrel díszítjük.
1. Daráljuk le a kekszet, és keverjük össze a vajjal. A keksz felét nyomkodjuk egy sütőpapírral borított, 26 centi átmérőjű kapcsos tortaformába. (Nekem 21 cm tortaformám van, abba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA diót a xilittel együtt megdarálom ( azért szoktam mostanában együtt darálni őket, mert így könnyebb, a dió kevésbé fog összeállni, kicsit könnyebben tud dolgozni az aprító). A kó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A precízen kimért liszteket (kakaós piskóta esetén a kakaót is) és a sütőport keverd össze egy tálban. Egy másik tálban verd fel szétválasztás nélkül a tojásokat a robotgép erős...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze a hozzávalókat, majd gyúrjuk össze a tésztat. Ha ezzel megvagyunk, négyzet alakba nyújtsuk ki a tésztát, majd hajtsuk össze, akár egy szalvétát, és pihentessük egy ó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű