9 dkg liszt
9 dkg cukor
3 db tojás
A szóráshoz porcukor
A tojásokat válasszuk ketté . A fehérjét a cukor kétharmadával verjük kemény habbá . A tojássárgát a maradék cukorral keverjük fehéredésig . A habot óvatosan , hogy össze ne törjük , beleforgatjuk a sárgájába . Végül hozzáadjuk a lisztet . 6-os idomcsővel ellátott habzsákba töltjük . Sütőpapíros lemezre ( szilikonlap használatát nem javasolom , mert a végén késsel alá kell vágni ) kialakítjuk a piskóta formákat ( amiről a gyerekeimnek a csont jutott az eszükbe , úgyhogy legközelebb tényleg olyanra fogom formázni , halloweenre nem .is rossz ötlet ) . A tetejükre porcukrot szitálunk .
Egyszerre több lemezt is betehetünk a sütőbe ( nálam 3-ra való készült el ) .Ügyeljünk , hogy a teteje ne piruljon meg . Miután kivettük a sütőből hagyjuk kihűlni . Éles késsel alávágunk és már fogyasztható is .
160 fokra előmelegített , gőzmentes sütőben 8-10 perc alatt megsütjük .
Géppel keverjük krémesre a vajat a cukorral, majd adagoljuk hozzá a lisztet is. Gyúrjuk masszává, majd nyújtsuk deszkán nagyjából másfél centi vastagra. Tetszőleges kiszúróval vágh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Egy tálban a lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, majd langyos tejben oldott élesztővel, a tojások sárgájával a porcukor és a só hozzáadásával tésztát gyúrunk. Ebből...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a szokott módon sűrű pudingot főzünk ( lábasban cukrot és pudingporokat tejjel csomómentesre kikeverjük, rumaroma és citromhéj hozzáadásával) Még forrón hozzákeverj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a margarinnal, porcukorral, reszelt citromhéjjal összegyúrjuk. Hűtőben 1 órát pihentetjük. A tésztát 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, szaggatóval kiszúrjuk és kibéleljük vele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű