menu

Családireceptkönyv.hu

Mézes Kalács


Írta:

Elk. idő: max. 1 óra
Adag: sok fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3tojás-30dkg zsír-25dkg porcukor-4 evőkanál méz-75 dkg finom-liszt-3 kávéskanál szódabikarbóna-2 kávéskanál fahéj- pici só

Elkészítés:


A tojást a zsírt, a mézet,porcukrot habosra keverni, majd utánna belekeverni a lisztet, szódabikarbónát, fahéjjat. Utánna 3-4 mm -re nyujtani és a kívánt formára szaggatni. Lassan sütni.

Trükkök, tippek, praktikák:


porcukor, tojás fehérjét összekeverni, és azzal habzsákból lehet díszíteni!

             Mézes Kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kávés csók
Kávés csók

A tejszínt kevergetés nélkül felforraljuk, majd a tejet is hozzáadva újból felforraljuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk az apró darabokra tört csokoládét és a kávét is beleöntjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tiramisu palacsinta
Tiramisu palacsinta

A palacsinta hozzávalóit összekavarjuk, majd olajban kisütjük a palacsintákat. A mascarponét a cukorral és a vaníliás cukorral összedolgozzuk, hozzáadjuk a citromlevet. Minden pala...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Fahéjas fátyol bögrésen
Fahéjas fátyol bögrésen

Elkészítése: 1. Egy műanyag tálban a tejet, a vajat és a cukrot felmelegítjük mikrohullámú sütőben. Ha nincs mikró, akkor tűzhelyen, tűzálló edényben. Csak meleg legyen, ne forró....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fahéjas almás csiga
Fahéjas almás csiga

A langyos tejben elkeverünk 1 ek cukrot, beleszórjuk a szárított élesztőt. Egy tálba beleszitáljuk a lisztet hozzáadjuk a csipet sót, az egész tojást és az dkg olvasztott vajat. Am...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk