menu

Családireceptkönyv.hu

Mézes Kalács


Írta:

Elk. idő: max. 1 óra
Adag: sok fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3tojás-30dkg zsír-25dkg porcukor-4 evőkanál méz-75 dkg finom-liszt-3 kávéskanál szódabikarbóna-2 kávéskanál fahéj- pici só

Elkészítés:


A tojást a zsírt, a mézet,porcukrot habosra keverni, majd utánna belekeverni a lisztet, szódabikarbónát, fahéjjat. Utánna 3-4 mm -re nyujtani és a kívánt formára szaggatni. Lassan sütni.

Trükkök, tippek, praktikák:


porcukor, tojás fehérjét összekeverni, és azzal habzsákból lehet díszíteni!

             Mézes Kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Barackos pite
Barackos pite

Minden hozzávalót belerakunk egy tálba. Összekeverjük, majd a kivajazott piteformába öntjük, és a tetejére helyezzük a felezett barackokat 180°C-on készre sütjük kb 40 perc . A tet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sajtos rúd
Sajtos rúd

a tejfölell elkeverem a z élesztőt és az egészet egybe gyúrtam... nekem... még kívánt egy kis tejet, hogy összeálljon...én pihentettem 20 percet... kinyújtottam lekentem egy tojáss...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos rúd vagy perec:
Sajtos rúd vagy perec:

50 dkg liszt 20 dkg margarin 5 dkg zsír, só ízlés szerint 1 tojás sárgája, 1 szalakáli 1 tejföl, tetejére 10 dkg sajt. A lisztet összekeverem a szalakálival, hozzáadom a sót, a toj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cserpes-féle túrós batyu
Cserpes-féle túrós batyu

Az élesztőt felfuttatjuk tejben egy kevés liszttel. A túróhoz hozzákeverjük a tojások sárgáját, a cukrot , mazsolát , reszelt citromhéjat és összekeverjük. A liszthez hozzáadju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk