Családireceptkönyv.hu

Mézes Kalács


Írta:

Elk. idő: max. 1 óra
Adag: sok fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3tojás-30dkg zsír-25dkg porcukor-4 evőkanál méz-75 dkg finom-liszt-3 kávéskanál szódabikarbóna-2 kávéskanál fahéj- pici só

Elkészítés:


A tojást a zsírt, a mézet,porcukrot habosra keverni, majd utánna belekeverni a lisztet, szódabikarbónát, fahéjjat. Utánna 3-4 mm -re nyujtani és a kívánt formára szaggatni. Lassan sütni.

Trükkök, tippek, praktikák:


porcukor, tojás fehérjét összekeverni, és azzal habzsákból lehet díszíteni!

Mézes Kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Lintyő
Rizsfelfújt
Rizsfelfújt

A tejet a sóval és 2 ek cukorral felforraltam, beletettem a jól megmosott rizset, és lassú, tűzön puhára főztem. Elkapcsoltam alatta a tüzet, és beletettem 10 dkg vajat. Jól megka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Meggyes-mandulás kuglóf/Lajos Mari
Meggyes-mandulás kuglóf/Lajos Mari

Egy 2,5 literes, bordás falú kuglófformát (ecsettel) kikenünk vajjal/margarinnal és beszórunk liszttel, a felesleget kirázzuk belőle. A meggyet leszűrjük. A vajat/margarint habosra...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilonka
Zserbó
Zserbó

Elkészítése: A margarint a porcukorral kimixerelni, hozzákeverni a tojássárgákat, a reszelt citromhéjat, az éleslisztet, sütőport, puhalisztet, és a felfuttatott élesztőt. Össz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk