3 közepes tojásfehérje
15 dkg durvára darált dió
6 dkg erythritol
3 csapott ek. cukrozatlan kakaópor
csipet só
A diót daráld meg, de nem kell finom szeműre őrölni, legyenek benne nagyobb szemek is. Keverd el a kakaóval, sóval és az édesítővel. Keverd hozzá a tojásfehérjéket, nem kell felverni, csak keverd el simára az egészet. Kanállal tegyél kis halmokat egy sütőpapíros tepsire, 170 fokos sütőben 12-14 perc alatt süsd meg őket. Hagyd a papíron hűlni kicsit, majd tedd rácsra ás hűtsd ki teljesen. Nem túl édes keksz, de szerintem pont így jó, persze ízlés szerint tehetsz bele több édesítőt és kevesebb kakaót.
Trollanyu
A csokoládét olvasszuk fel gőz fölött, majd keverjük hozzá a gyömbért és a tejszínt. Hűtsük le. A 10 dkg cukorból és a vízből főzzünk szirupot, melegítsük 110 °C-ra. Közben verj...
Elkészítési idő:A vajat (margarint) megolvasztjuk, majd beleöntjük egy lábasba, hozzákeverjük a cukrot, majd a kakaópor és a lisztet, simára keverjük (de még nem a tűzhelyen). Kis tejben simára ke...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük, és hólyagosra, dagasztjuk. Ha kész a tészta, a szélek behajtogatásával kigömbölyítjük enyhén lisztes asztalon. A tésztát letakarjuk és 20 per...
Elkészítési idő: