Valamelyik nap akadtam rá böngészgetés közben ERRE a receptre. Mivel imádom a Bounty csokit és úgy alapvetően mindent, amiben kókusz és csokoládé van, gondoltam elkészítem. Rizsliszttel készítettem az alapját, ha legközelebb csinálom, akkor tuti valamilyen gm. süteménylisztet választok hozzá, hogy puhább legyen.
Hozzávalók
3 tojás
100 g vaj
80 g cukor
200 g rizsliszt
1 tk. sütőpor
2 ek. cukrozatlan kakaópor
5 ek. tej
Amikor elkészült, még langyosan meglocsoltam a tésztát
30 ml tej
1 tk. cukrozatlan kakaópor
keverékével.
Krém
3 dl tej
3 ek. rizsdara
100 g vaj
100 g cukor
100 g kókuszreszelék
100 g gluténmentes tejcsoki
50 g gluténmentes étcsoki
70 g vaj
A vajat és a cukrot kikevertem, majd hozzáadtam a tojást és simára dolgoztam. Lassan hozzáadagoltam a liszt, a sütőpor és a kakaó keverékét, közben robotgéppel folyamatosan kevertem. Utolsó összetevőként ment bele a tej, alaposan kidolgoztam, majd sütőpapírral kibéleltem egy 20x25 cm-res tepsit és eloszlattam benne a tésztát. 175 fokos sütőben 20 perc alatt megsütöttem.
Amikor elkészült, még langyosan meglocsoltam a tésztát
30 ml tej
1 tk. cukrozatlan kakaópor
keverékével.
A tejet felfőztem a rizsdarával, vajjal és cukorral, forrás után még kb. 3 percig kevergettem, elkezdett szépen besűrűsödni. Miután levettem a tűzről, hozzáadtam a kókuszreszeléket, alaposan elkevertem, majd megvártam, míg kihűl.
apró darabokra vágva - egészen egyszerűen mikróban. (10 mp-enként vegyétek ki és keverjétek meg, gyönyörűen fel fog olvadni.)
Ráöntöttem a sütemény tetejére, majd 2 órára hűtőbe tettem és mikor kicsit megdermedt, akkor vágtam fel.
Fincsi volt. :)
http://glutenmenteselet.blogspot.hu/2017/03/glutenmentes-bounty-szelet.html
Az elkészítés menete: 1. Tészta dagasztása a zsiradék utólagos hozzáadásával 2. Tészta érés: 45 perc 3. Osztás, mérés: 15x65g 4. Gömbölyítés 5. A fonni kívánt fánkok gombócain...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mazsolát egy órára áztassuk be a rumba. A tojássárgáját egy evőkanál cukorral keverjük jó habosra. Folyamatos keverés mellett keverjük hozzá a tejet, majd két részletben a liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét habbá verjük, egyesével hozzákeverjük a sárgákat, majd a cukrot, végül a liszttel elkevert sütőport és a kakaópor.. Nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kenéshez a margarint a sóval alaposan kikeverjük. Az élesztőt a cukor felével a langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet, a tojást, az olajat a joghurtot és a felfuttatott élesztő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű