4 tojássárga
12 dkg vaj
fél csomag vaníliás cukor
15 dkg porcukor
4 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál tej
1 csomag mazsola
1-2 evőkanál vaj
a töltelékhez
15 dkg darált dió
2 evőkanál cukor
2 dl tej
fél csomag vaníliás cukor
a tetejére
4 tojásfehérje
15 dkg porcukor
a tepsi kikenéséhez
zsír
A tojássárgákat a vajjal, a vaníliás cukorral és a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport és a tejet. Kizsírozott tepsibe terítjük (kerek formában is süthetjük) és mazsolával megszórjuk.
A darált diót a vaníliás, cukros tejben megpároljuk, a tésztára először ezt a tölteléket terítjük, majd egyenletesen bevonjuk a porcukorral kemény habbá vert tojásfehérjékkel. Közepesen meleg sütőben szépen megsütjük. Négyszögletes darabokra szeleteljük.
Piskóta elkészítése: A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat fele cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a kakaót és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat meghámozzuk, a magházakat eltávolítjuk és először szeleteljük, majd kisebb kockákra vágjuk a gyümölcsöt. A cukorral, a vaníliával és a fahéjjal 15-20 perc alatt félpuhá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összedolgozzuk, kinyújtjuk 3-4 mm vastagra és 3 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki belőle. A tetejüket megkenjük tojásfehérjével. Előmelegített sütőben 180 foko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mazsolát egy kis edényben rumba áztatom (kb. egy órán át hagyom benne). A kandírozott gyümölcsöket és a mandulát apróra darabolom. A langyos tejet összekeverem a porcukorral, b...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes