3 evőkanál cukor,
fél dl víz,
1 evőkanál liszt,
2-3 kanál tej,
3 tojássárgája,
3 evőkanál cukrot sötétbarnára pirítunk, és fél dl vízzel feleresztve felfőzzük. (A pirított cukor a víz hozzáadásakor megkeményedik, de pár perc múlva felolvad.) Egy csapott evőkanál lisztet 2-3 kanál tejjel, 3 tojássárgájával simára keverünk; hozzáadjuk a langyosra hűlt karamelles vizet, és annyi tejet, hogy az egész massza 4 dl legyen. Ízlés szerint cukrozzuk, és gyenge tűzön sűrűre főzzük. A tűzről levéve tovább keverjük a krémet, és ha már langyosra hűlt, 10 dkg vajjal simára keverjük.
30dkg lisztet, 2dl tejfölt, egy kevés sóval és 1tojással összegyúrjuk. 1odkg lisztet, 10dkg margarinnal elmorzsolunk, rászórjuk a kinyújtott tésztára és mint a bejglit, feltekerjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összegyúrjuk. Könnyű, puha tésztát kapunk. 2 részre osztjuk. 2. Kicsit nagyobb felét tesszük a tepsi aljára. 3. Meghintjük prézlivel, összetört túróval, f...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA pisztáciát egy serpenyőben folyamatos kavargatás, mozgatás mellett addig pirítjuk, amíg színt nem kapnak és egy kicsit ropogósabbak nem lesznek, aztán kiborítjuk egy tányérra, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA zabpelyhet lisztet, szódabikarbónát és fahéjat jól elkeverem egy tálban, egy másik tálban a rámát a tojással és a cukorral habosra keverem. A kettőt összekeverem, hozzá admk a di...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű