Családireceptkönyv.hu

Karamell krém


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 evőkanál cukor,
fél dl víz,
1 evőkanál liszt,
2-3 kanál tej,
3 tojássárgája,

Elkészítés:


3 evőkanál cukrot sötétbarnára pirítunk, és fél dl vízzel feleresztve felfőzzük. (A pirított cukor a víz hozzáadásakor megkeményedik, de pár perc múlva felolvad.) Egy csapott evőkanál lisztet 2-3 kanál tejjel, 3 tojássárgájával simára keverünk; hozzáadjuk a langyosra hűlt karamelles vizet, és annyi tejet, hogy az egész massza 4 dl legyen. Ízlés szerint cukrozzuk, és gyenge tűzön sűrűre főzzük. A tűzről levéve tovább keverjük a krémet, és ha már langyosra hűlt, 10 dkg vajjal simára keverjük.

Karamell krém

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sodrófás rétes
Sodrófás rétes

30dkg lisztet, 2dl tejfölt, egy kevés sóval és 1tojással összegyúrjuk. 1odkg lisztet, 10dkg margarinnal elmorzsolunk, rászórjuk a kinyújtott tésztára és mint a bejglit, feltekerjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Túrós - Százéves süti
Túrós - Százéves süti

1. A hozzávalókat összegyúrjuk. Könnyű, puha tésztát kapunk. 2 részre osztjuk. 2. Kicsit nagyobb felét tesszük a tepsi aljára. 3. Meghintjük prézlivel, összetört túróval, f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar pisztáciás loaf
pisztáciás loaf

A pisztáciát egy serpenyőben folyamatos kavargatás, mozgatás mellett addig pirítjuk, amíg színt nem kapnak és egy kicsit ropogósabbak nem lesznek, aztán kiborítjuk egy tányérra, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Zabpelyhes keksz
Zabpelyhes keksz

A zabpelyhet lisztet, szódabikarbónát és fahéjat jól elkeverem egy tálban, egy másik tálban a rámát a tojással és a cukorral habosra keverem. A kettőt összekeverem, hozzá admk a di...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk