Hozzávalók
sütéshez:
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
250 g búzaliszt (BL55)
415 ml 2,8%-os tej
120 ml étolaj
10 g kristálycukor
15 g sütőpor
2 g só
Elkészítés
1
Melegítsd elő a gofrisütőt.
2
A tojásokat keverd habosra, majd mérd hozzá az összes többi alapanyagot, és keverd addig, míg teljesen csomómentessé nem válik a keverék.
3
A masszát merőkanállal szedd a forró gofrisütőbe, és kb. 4 perc alatt süsd készre.
4
Csokoládé vagy vanília pudinggal és tejszínhabbal kínáld.
1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, és a hűtőben 1 órát pihentetjük. 2. A tésztát kétfelé vesszük. Amivel nem dolgozunk, azt visszatesszük a hűtőbe....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. A sütőporral elkevert lisztet óvatosan beleforgatjuk és zsírozott, lisztezett tepsiben tűpróbáig sütjük. A krém hozzávalóit a m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA barackokat kimagozzuk, és cikkekre vágjuk. Egy serpenyőben a cukrot közepes lángon karamellizáljuk, majd rádobjuk a barackokat, és pár percig, néha átkevergetve hagyjuk, hogy pic...
Elkészítési idő: 15+15 perc Nehézség: KönnyűA vajat olvaszd fel és hagyd kihűlni. Keverd össze a cukrot, lisztet és a mandulalisztet. Add hozzá a tojásfehérjét és keverd össze. Végül keverd hozzá az olvasztott vajat is....
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű