A tekercsekhez:
30 deka liszt
15 deka margarin
1 cs. sütőpor
1 kanál cukor
1 kanál tejföl
4 tojás sárgája
baracklekvár
darált cukrozott dió
A csokoládés piskótához:
3 egész tojás
25 deka cukor
30 deka liszt
1 cs. sütőpor
3 kanál kakaópor
3 deci tej
1 deci étolaj
A citromos mázhoz:
1cs. főzés nélküli vaníliás pudingpor
1 citrom leve
18 deka porcukor
18 deka margarin
2 kanál tej
A díszítéshez:
5 deka étcsokoládé
A hozzávalókat összegyúrom, 6 egyenlő részre osztom. Majd mindegyiket vékonyra kinyújtom, barack lekvárral lekenem és cukrozott darált dióval megszórom. Feltekerem szorosan mint a bejglit.
Egy nagy tepsibe teszem úgy, hogy egyet beleteszek és mellette egy ujjnyi részt kihagyok, majd jöhet a következő rolád. Ha mindet beletettem a tepsibe akkor jöhet a csokis massza.
A cukrot a tojással habosra keverem, hozzáadom az olajat és kicsinyenként a tejet, végül a sütőporos lisztet.
A masszát a roládok tetejére öntöm.
180 fokon 25-30 percig sütöm.
A tetejére bármilyen mázat lehet tenni. Most citromos máz került a tetejére.
A citromos máz elkészítése:
A puding kivételével a hozzávalókat gőz felett állandó keverés mellett besűrítem.
Amikor már sűrű, hozzáadom a pudingport és még azzal is sűrítem.
Amikor már jó sűrű, akkor a tészta tetejére simítom.
Olvasztott csokival lespriccelem.
A hozzávaló anyagokat annyi tejjel kell eldolgozni,hogy nyújtható legyen. 6 részre osztjuk. Két lapot kinyújtunk,és külön-külön megsütünk. A maradék lapot szintén kinyújtjuk,és...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat összegyúrjuk, majd két órát pihentetjük a tésztát. Lisztezett felületen 0,5 cm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Közepébe barack...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOfen auf 180 Grad (Umluft 160 Grad) vorheizen. Johannisbeeren von den Rispen streifen. Mehl, Mandeln und Backpulver mischen. Butter, 180 g Zucker, Vanillezucker und 1 Prise Salz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű