7 tojás,
7 ek. cukor,
1 sütőpor,
1 vanília cukor,
7 ek. liszt,
2 ek. olaj,
1 citrom reszelt héja,
Töltelék
50 dkg túró,
20 dkg margarin,
25 dkg cukor,
1 tubus tejszínes krémsajt,
1 citrom reszelt héja,
1 vanília,
4 dl szénsavas narancslé,
1 cs vaníliás pudingpor,
4 ek. cukor,
A tojásból és a felsorolt anyagokból a szokásos módon piskótát készítünk. Ha kihűlt ketté vágjuk, vékonyan megkenjük lekvárral és a túró krém felével.Erre tesszük a másik fél piskóta lapot , szintén lekvárral megkenjük és rá a túró krémet. A narancsléből és a pudingporból sűrű krémet főzünk .Ezzel kenjük be a sütemény tetejét, ha megszilárdult éles késsel szeleteljük.
Díszíthetjük olvasztott csokival.
A narancsokat jol megmosni és egy edenyben feltenni fözni ugy, hogy a viz éppen ellepje a narancsokat. Kb. másfél órát kell fözni. Ha megföttek kiszedni a vizböl, lecsepegtetni és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Először a tésztát sütjük meg. Egyik edényben összekeverjük a nedves, másik edényben a száraz hozzávalókat, végül a kettőt vegyítjük. Amennyiben a tojásmentes változatot készítjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a cukorral, majd a tejföllel elkeverjük, hozzáadjuk a rumot, végül a sütőporos liszttel összegyúrjuk. Ha túl lágy lenne, még adhatunk hozzá lisztet, a lényeg, hogy ne raga...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű