2 db tojás , 2 tk olaj vagy lenmagolaj, 2 ek lenmag, 5 g sütőpor,1tk fahéj,1 tk örölt szerecsendió,kevés örölt szegfűszeg, 12 dkg ch csökkentett liszt (én 6 dkg zabpehely lisztet és 6 dkg ch minuszt használtam,2 dkg zabkorkpa, kb 5 dkg durvára tördelt dió ,5 g szódabikarbóna,2 db reszelt alma 1 ek méz,
A felkockázott hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a cukrot, a citrom lereszelt héját és a kikapart vanília magot. A tojás hozzáadásával a tésztát gombóccá gyú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt kis tejjel és pici cukorral felfuttatjuk, majd a lisztből a vajból és a többi hozzávalókból egy jól dagasztható tésztát gyúrunk. Annyi tejet tegyünk hozzá, amennyit fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet és a sütőport elkeverjük. A vajat, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a tojást robotgéppel habosítjuk. Majd hozzáadjuk a joghurtot és a citrom reszelt hé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy tálba tesszük. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha szükséges tejet lehet még hozzá tenni pár cseppet. Két részre osztjuk és kb. fél órát pihentetjük let...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű