2 db tojás , 2 tk olaj vagy lenmagolaj, 2 ek lenmag, 5 g sütőpor,1tk fahéj,1 tk örölt szerecsendió,kevés örölt szegfűszeg, 12 dkg ch csökkentett liszt (én 6 dkg zabpehely lisztet és 6 dkg ch minuszt használtam,2 dkg zabkorkpa, kb 5 dkg durvára tördelt dió ,5 g szódabikarbóna,2 db reszelt alma 1 ek méz,
A töltelékhez a tejet forrald fel a kétféle cukorral, majd keverd össze a citromhéjjal és a mákkal. A tésztához a tejet langyosítsd meg, keverd bele a cukrot, morzsold bele az él...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban összekeverjük a hozzávalókat és jól kikeverjük. Folyékony masszát kell kapnunk. Ezt egyenletesen beleöntjük egy előre kivajazott, kilisztezett tepsibe. A meggyet jól l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzokásos módon a dagasztógép táljába készítettem az összes hozzávalót az olvasztott vaj kivételével és elindítottam a dagasztást. Amikor a tészta már elvált az edény falától óvatos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajat, mézet, vizet, citromlevet, xilitet melegítsük össze. A száraz hozzávalókat vegyítsük el, és keverjük el a folyékony hozzávalókkal. Hagyjuk kicsit hűlni, majd nedves...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz