Családireceptkönyv.hu

459.Boccaccio szelet


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Tészta:
5 db. tojás sárgája
10 ek porcukor
5 ek víz
15 dkg darált dió
5 ek rétesliszt
1 cs. sütőpor
5 db tojás fehérjének keményre vert habja

Krém:
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
2 cs. vaníliás cukor
2 db tojássárgája
1 ek, főzött fekete kávé
1 ek. diólikőr
1 ek darált dió

ostyalap

Elkészítés:


Tészta:
A tojássárgáját, porcukrot, és a vizet habosra keverjük, majd hozzáadjuk a darált diót, a lisztben elkevert sütőport, és a tojás keményre vert habját
Krém: A porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját habosra keverjük, hozzáadjuk a puha margarint, a fekete kávét és a likőrt, majd a darált diót.

A tepsi aljára ostyalapot rakunk, és ráöntjük a tésztát. Tűpróbáig sütjük… Ha kihűlt rátesszük a krémet, és a tetejét megszórjuk darált dióval. Hűtőbe tesszük, majd felszeleteljük. Tepsi mérete 20 x 30 hagyományos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: ani44
Ha finomat szeretnél enni, de nem akarod bekapcsolni
Ha finomat szeretnél enni, de nem akarod bekapcsolni

Elkészítjük a pudingot. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd belekeverjük a felvert tejszínhabot. Ha magasabbra akarjuk a krémet, nyugodtan használjunk több tejszínt!Egy jénai tálat beborí...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Tejszínkrémes barackos finomság sütés nélkül
Tejszínkrémes barackos finomság sütés nélkül

A pudingot, a cukrot és a tejet összekeverjük és megfőzzük, majd kihűtjük. A habot felverjük és belekeverjük a joghurtot és a porcukrot. Ha a puding kihűlt összedolgozzuk vele, maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar non plus ultra
non plus ultra

A tésztához valókat alaposan összegyúrom, majd fóliával letakarva hűtőbe teszem legalább fél órára pihenni. Akár egész éjjelre is lehet. Lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra kinyújt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk