Tészta:
5 db. tojás sárgája
10 ek porcukor
5 ek víz
15 dkg darált dió
5 ek rétesliszt
1 cs. sütőpor
5 db tojás fehérjének keményre vert habja
Krém:
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
2 cs. vaníliás cukor
2 db tojássárgája
1 ek, főzött fekete kávé
1 ek. diólikőr
1 ek darált dió
ostyalap
Tészta:
A tojássárgáját, porcukrot, és a vizet habosra keverjük, majd hozzáadjuk a darált diót, a lisztben elkevert sütőport, és a tojás keményre vert habját
Krém: A porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját habosra keverjük, hozzáadjuk a puha margarint, a fekete kávét és a likőrt, majd a darált diót.
A tepsi aljára ostyalapot rakunk, és ráöntjük a tésztát. Tűpróbáig sütjük… Ha kihűlt rátesszük a krémet, és a tetejét megszórjuk darált dióval. Hűtőbe tesszük, majd felszeleteljük. Tepsi mérete 20 x 30 hagyományos
Krém: 3 e.k. liszt, 3 dl tej felfőzzük, 20 dkg vaj, 15 dkg cukor kikeverjük, 1/2 mandula aromát hozzáadjuk.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElkészítés: Először a tésztát készítjük el: gőz felett összefőzzük a kakaót, a mézet, a tojásokat, a cukrot és a zsírt. Összekeverjük a szódabikarbónát a liszttel és a tejjel, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta elkészítése: A sütőt előmelegítjük 200 fokra, majd a tojások sárgáját, a porcukort és a vanília kivonatot krémesre keverjük és a végén hozzáadjuk a lisztet is. Egy kis...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű