50 dkg liszt, 20 dkg vaj, 40 dkg porcukor, 2 cs sütőpor, 3 tojás, tej, 1 kk kakaó, baracklekvár, 30 dkg darált dió, 15 dkg cukor
A lisztet a vajjal, 15 dkg porcukorral, a sütőporral, a 3 tojás sárgájával és kevés tejjel összegyúrjuk. Megfelezzük, egyik felét a kakaóval összegyúrjuk, kinyújtjuk és tepsibe rakjuk. Megkenjük baracklekvárral. A diót a cukorral összekeverjük és rászórjuk a lekvárra, majd rárakjuk a tészta másik felét és megsütjük. Még melegen rákenjük a 25 dkg porcukorral kemény habbá vert 3 tojásfehérjét és meglocsoljuk vízzel elkevert kakaóval és nedve kézzel elkenjük. A sütőbe visszatéve a habot megszárítjuk. Nedves késsel szeleteljük.
A tejben a tojássárgáját elkeverem. 2 A lisztet a porcukorral elmorzsolom, majd hozzá adom a vajat és tejes keveréket. 3 A homogén tésztát a hűtőben 30 percig pihentetem. 4 A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szilvát megmossuk és kimagozzuk – felhasználásig félretesszük. A lisztet egy tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHabosra keverjük a tojássárgával elkevert cukrot és vizet. A habos masszához keverjük a lisztet, kakaót és sütőport. Hozzáadjuk még a kemény habbá vert tojásfehérjét. Az így elkés...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kikeverjük a cukorral, az olajjal és a vízzel. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát, végül hozzákeverjük a tojások kem...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű