350 g liszt
100 g rétesliszt
100 g porcukor
1 púpos teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál kakaó
1/2 teáskanál őrölt fahéj
1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
csipetnyi őrölt gyömbér (elhagyható)
pár csepp citromlé
1 tojás+ 1 tojás sárgája
1 evőkanál tejföl
150 g akácméz (virágmézből is készíthető)
80 g vaj vagy zsír
Hozzávalók a mázhoz:
1 tojásfehérjét 120 g porcukorral 3 adagban villával elkeverünk. Nem kell habosítani, csak oszlassuk el. Ez a máz mennyiség 3-4 adag puszedlire elegendő.
A tészta száraz összetevőit egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a tojássárgáját, a zsírt, a tejfölt és a mézet és összegyúrjuk a masszát. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, tyúktojás sárgája méretű gombócokat készítünk és nem túl szorosan egymás mellé tesszük. Előmelegített 200 fokos sütőben körülbelül 8-10 percig sütjük. Mikor már nem forró a puszedli, de még meleg, akkor mártjuk meg a mázban az egyik oldalukat, majd egy tálra tesszük, hamar meg fog száradni.
Összerakjuk: A kisült lapokat még melegen 3-3 egyforma részre vágjuk. 1 lapot tálcára teszünk, megkenjük krémmel, 3 rudat teszünk rá, ismét krém és 2 rúd, krém és 1 rúd. A 2 ol...
Elkészítési idő:Melegítsük elő a sütőt 200 C-ra és készítsünk elő egy szilikonpapírral fedett sütőlemezt. A vajat jó alaposan habosítsuk ki a porcukorral és a vaníliás cukorral.Ha a vaj jó habos,...
Elkészítési idő:1. A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsolom, majd a sóval és a tejföllel gyors mozdulatokkal összegyúrom. Három részre osztom, gömbölyűvé gyúrom, majd letakarom és 15-20 per...
Elkészítési idő: 1 óra