25 dkg. darált keksz,
18 dkg. vaj,
10 dkg. porcukor,
1 ek. rumaroma,
1 ek. kókuszreszelék,
1 tk. kakaópor.
Krémhez:
25 dkg. gesztenyemassza,
12 dkg. vaj,
10 dkg. porcukor,
1 ek. rumaroma,
1 kk. kókuszreszelék.
Tetejére:
10 dkg. étcsoki
1 ek. olaj.
A kekszet a puha vajjal, cukorral, rumaromával, kókuszreszelékkel, kakaóval összegyúrjuk és félretesszük-ne a hűtőbe. / Ha nem akar összeállni egy kis tejet adj hozzá-nekem nem kellett/
A krémhez a gesztenyepürét villával összetörjük, a puha vajjal, cukorral, rumaromával, kókuszreszelékkel összekeverjük. A tésztát két fele vesszük egy sütőpapíron az elsőt amire egy kis kekszet szórunk kinyújtjuk és megkenjük a krém felével és a papír segítségével feltekerjük. Ugyanígy járunk el a másik tésztával is. Hűtőbe tesszük amíg a csokit az az olajjal gőz felett megolvasztjuk. Ha kész rákenjük a sütire. Pár órára hűtőbe tesszük, hogy jól megdermedjen. Ebből az adagból én 4 tekercset készítettem ez a kettő kisebb és lett kettő nagyobb is.
Jó étvágyat kívánok.
1. Az őzgerinc formánkat béleljük ki sütőpapírral, melegítsük elő a sütőt. 2. A vajat (margarint) a kristálycukorral, vaníliás cukorral kézi robotgép segítségével keverjük ki habo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA margarin 20 %-át a liszthez, a liszt 20 %-át a margarinhoz adjuk. Vagyis a 25 dkg margarinból 5 dkg-t leveszünk és a lisztből is ugyanannyit. Az 5 dkg margarint a tésztába gyúr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️Az édesítőt a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk egyenként a tojásokat és a többi hozzávalót (a liszteket szitáljuk át). ◾️Kisebb diónyi gombócokat formálunk belőle é...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű25 dkg sertés zsír, 12,5 dkg +30 dkg liszt, 2 tojássárga, 1 evőkanál 10 %-os ecet, 1,5 dl langyos víz, pici só. A zsírt kikeverem a 12,5 dkg liszttel, a 30 dkg lisztből, a többi h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű