Hozzávalók:
kb. 20 db babapiskóta
15 deka vaj
3 tojás
15 deka porcukor
5 evőkanál kakaó
1-2 evőkanál rum
2-3 deci tejszín
2 evőkanál cukor
Finom édesség és se főzni, se sütni nem kell. Habosra keverünk 15 deka vajat, 3 tojás sárgájával meg 15 deka porcukorral, hozzáadunk 3 evőkanál kakaót , 1-2 evőkanál rumot, végül óvatosan, nehogy összetörjön a tojások kemény habbá vert fehérjét. A tál aljára egy réteg krémet terítünk, erre babapiskótát fektetünk egy sorban, majd ismét krém, erre piskótasor jön, bomba alakban. Ezt addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart. Tetejére, oldalára krém kerüljön. Jégszekrényben legalább 1 napig állni hagyjuk, hogy a hab nedvességétől a piskóta megpuhuljon. Tálalás előtt az egészet bevonjuk édes tejszínhabbal, és tetejére keserű csokoládéöntetet csorgatunk.
A mázat legegyszerűbben úgy készítjük, ha 2 evőkanál kakaót simára keverünk 2 evőkanál cukorral meg egy kevés vízzel, sűrűre főzzük, majd a tűzről levéve beledobunk 2 deka vajat, és addig keverjük, míg a vaj meg nem olvad benne. Csak hidegen, közvetlenül dermedés elött csorgatjuk a habra, különben a hab megolvad alatta.
Áztassuk be a zabpelyhet annyi vízben, hogy pont ellepje. (Érdemes a folyadékban egy kicsit meg is főzni, akkor valamivel puhább lesz.) Ha megpuhult és megszedte magát folyadékkal,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden hozzávalót összegyúrunk. Kicsi golyókat formálunk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Villával kicsit lelapítjuk. 200 fokon 10 perc alatt hőlégkeveréssel megsütj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet összetörjük és egy tálba tesszük. A csokoládét vízgőz fölött felolvasszuk és hozzákeverjük a vajat, a tejet és a cukrot, majd a kekszre öntjük és robotgéppel összedolgozz...
Elkészítési idő: 30 p Nehézség: Könnyű1. A sütőt 180 fokosra előmelegítjük. 2. A cérnametéltet enyhén sós vízben megfőzzük és meghűtjük. 3. A túrót szitán áttörjük. 4. A csokoládét durvára reszeljük. 5. A tojások f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű