50 dkg liszt
5 dkg élesztő
1 tasak sütőpor
2 evőkanál cukor
2 tojássárgája
fél citrom reszelt héja
2,5 dl tej
1,5 dl olaj
csipetnyi só
lekvár (ízlés szerinti)
Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet, a sütőport, a sót, a tojások sárgáját, a cukrot és a reszelt citromhéjat egy tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztős tejet. Az olajat és a maradék tejet is ráöntjük és jól összegyúrjuk. A tésztát nem kelesztjük, lisztezett felületen azonnal kinyújtjuk. Ízlés szerinti méretű háromszögekre vágjuk, megtöltjük lekvárral és szorosan feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 180 fokon nagyjából 30 perc alatt megsütjük.
Kakaós csiga,fonott kalács is készíthető belöle
A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzá adjuk a sót, a fahéjat, a vanília aromát és a tojást és simára keverjük. Végül a lisztet és a tejet adjuk hozzá és puha tésztát for...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFentieket botmixeltem egy mély pohárban. Serpenyőben (kókuszzsíron) lassan és elég hosszan kell sütni, mert különben nem fordítható meg. Kristóf földieper dzsemmel én üresen ette...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA tojással együtt belekeverjük a sütőport,és ízlés szerint tehetünk bele rumaromát,citromhéjat.Annyi lisztet adunk hozzá,hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk Fél cm vastagságú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a kenyérsütő tartályába teszem és kidolgoztatom, majd fél órát hideg helyre teszem. A kész tésztát vékonyra kinyújtottam, a felét "csörögemintára", a másik felét "r...
Elkészítési idő: kb. 1 óra Nehézség: Közepes