menu

Családireceptkönyv.hu

Krumplis lángos


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg liszt
½ kg áttört, héjában főtt burgonya
2-3 dkg só
2 g kristálycukor
3 dkg élesztő
4-5 dl tej, amennyit a tészta felvesz
olaj a sütéshez

Elkészítés:


A lisztbe beletesszük az áttört burgonyát és a sót. 2-3 evőkanál langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral, és ezt is hozzáadjuk. A maradék langyos tejjel tésztát dagasztunk. A kenyértésztánál kicsit lágyabb tésztát kell kapnunk. Amikor már szép simára dagasztottuk, konyharuhával letakarva 30 percet kelesztjük. Ha szépen megkelt a tésztánk, nyújtódeszkára borítjuk és kicsit átgyúrjuk. Tenyérnyi darabokat tépünk belőle, amelyekből kis cipókat formázunk, majd a deszkán letakarva még 10 percet pihentetjük. Csak közvetlenül a sütés előtt formázzuk meg. A kezünkbe veszünk egy „cipót”, és körbe- körbe haladva, kifelé óvatosan húzogatjuk, klasszikus lángost nyújtunk belőle, amelynek a közepe egészen vékony, a széleinél pedig vastagabb. Bő, forró olajba téve, mindkét oldalát kisütjük, és papírtörlőn lecsepegtetjük.

Krumplis lángos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Karácsonyi stollen
Karácsonyi stollen

A mazsolát egy kis edényben rumba áztatom (kb. egy órán át hagyom benne). A kandírozott gyümölcsöket és a mandulát apróra darabolom. A langyos tejet összekeverjük a porcukorr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Vargabéles muffin
Vargabéles muffin

A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. (Véletlenül sem szabad túlfőzni, rugalmasak maradjanak a tésztaszálak!) A túrót összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, a jól megmosott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kakaós linzerszelet
Kakaós linzerszelet

A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a margarinnal elmorzsoljuk. Összegyúrjuk a cukorral, a keserű kakaóporral, a tojással és a vaníliás cukorral, A tészta nagyobbik felét tep...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Túrós - Felvidéki túrós pite
Túrós - Felvidéki túrós pite

1. A lisztet elkevertem a sütőporral, majd a gyúródeszkára szitáltam. 2. Elmorzsoltam a zsírral, hozzáadtam a tojást, a kristálycukrot és annyi tejet, hogy könnyen összeállíthat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk