1 kg liszt
½ kg áttört, héjában főtt burgonya
2-3 dkg só
2 g kristálycukor
3 dkg élesztő
4-5 dl tej, amennyit a tészta felvesz
olaj a sütéshez
A lisztbe beletesszük az áttört burgonyát és a sót. 2-3 evőkanál langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral, és ezt is hozzáadjuk. A maradék langyos tejjel tésztát dagasztunk. A kenyértésztánál kicsit lágyabb tésztát kell kapnunk. Amikor már szép simára dagasztottuk, konyharuhával letakarva 30 percet kelesztjük. Ha szépen megkelt a tésztánk, nyújtódeszkára borítjuk és kicsit átgyúrjuk. Tenyérnyi darabokat tépünk belőle, amelyekből kis cipókat formázunk, majd a deszkán letakarva még 10 percet pihentetjük. Csak közvetlenül a sütés előtt formázzuk meg. A kezünkbe veszünk egy „cipót”, és körbe- körbe haladva, kifelé óvatosan húzogatjuk, klasszikus lángost nyújtunk belőle, amelynek a közepe egészen vékony, a széleinél pedig vastagabb. Bő, forró olajba téve, mindkét oldalát kisütjük, és papírtörlőn lecsepegtetjük.
Első lépésként melegítsük elő a sütőt 180 fokra; illetve kenjünk ki egy kisebb méretű tepsit margarinnal. A durvára tört csokoládét vízgőz fölött, folyamatos kevergetés mellett...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűSzétválasztjuk a tojásokat. A sárgákat jól kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a sütőport. A tojásos masszába belekeverjük a zsemlemorzsát, a végén beleforgatju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojás sárgáját, a cukrot és a lágy margarint keverjük habosra. A lisztet, sütőport és a kakaót vegyítsük össze. Adjuk a habos krémhez a tejet, keverjük össze, majd tegyük hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot, a vajat, a tojást, a joghurtot, a tejet, a lisztet, a sütőport csomómentesre keverjük. A tészta felét muffin formákba öntjük, teszünk rá 1-1 tk Nutellát, bef...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű