A piskótához
5 db tojás
5 ek cukor
3,5 evőkanál finomliszt
1.5 ek cukrozatlan kakaópor
0.5 csomag sütőpor
1 csipet só
A krémhez
250g mascarpone
1 csomag vaníliás pudingpor
5 dl tej
4ek cukor
3 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
A csokiöntethez
1 cs főzős csokiöntet por
3.5 dl tej
2 ek rum
2 ek cukor
Továbbá
rumba áztatott magozott meggy, csokiforgács
A piskótát szokásos módon megsütjük. Ha kihűlt kb 2x2cm-es kockákra vágjuk.
A csokiöntetet a zacskón található útmutatás szerint elkészítjük, majd ha kihűlt teszünk bele 2 ek rumot(ízlés szerint)
1-2 dl hideg tejben elkeverjük a vaníliás pudingport és a cukrot, a többi tejet pedig felhevítjük. Forráspontnál hozzáöntjük a keveréket, és folytonos keverés mellett készre főzzük. Ha egy kicsit kihűlt belekeverjük a mascarponét és a felvert tejszínt.
Jöhet a rétegezés:Krém-Piskóta kocka-rumba áztatott meggy-csokiöntet…….így rétegezzük tovább!
Legfelülre krém kerüljön. Díszíthetjük meggyszemekkel és csokiforgáccsal.
6 tojásos piskóta az alap. 6 fehérje habnak, ha kemény, 6 kanálnak megfelelő cukor-helyettesítő, 6 sárgája egyenként még robotgéppel keverni, 6 kanál liszt szép óvatosan, már kanál...
Elkészítési idő: 1-1,5 óra Nehézség: KönnyűA belevalókat csak robotgéppel kell összemixelni, míg viszonylag homogén lesz. Ezután kézzel golyócskákat forgatni a masszából és meghempergetni a magkeverékben.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszedolgozzuk a tésztát 3 fele osztjuk 2 marad sárgájával. 1 cipóhoz adunk kakaóport és egy pici tejfölt. Mind a 3 lapot nagy méretű tepsi hátlapján kisütjük. Krém: 2cs vaniliá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz amerikai palacsintához egy nagy edényben keverd össze a lisztet, sütőport, sót és cukrot. Csinálj egy lyukat a közepébe, és öntsd bele a tejet, a tojást és az olvasztott vajat....
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű