4 tojás
17 dkg porcukor
17 dkg extra finom süteményliszt
15 dkg mazsola
15 dkg dió
5 dkg mandula
A tojásokat a porcukorral habosra verjük robotgép segítségével. Addig keverjük, amíg nagyon jó tartású habot kapunk. Ez eltarthat akár 15 percig is, de megéri, mert így nem esik össze a süteményünk.
Ha kész a hab, beleszitáljuk a lisztet, és spatula segítségével, nagy mozdulatokkal beleforgatjuk. Végül hozzákeverjük a durvára vágott magvakat, és az aszalványokat. A sütőformát kibéleljük sütőpapírral, és belesimítjuk a masszát.
160 fokra előmelegített ütőben 30-40 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
A kukoricalisztet, a hajdinalisztet, a rizslisztet, a porcukrot, az őrölt fahéjat összekeverjük, és hozzáadunk egy csipet sót, majd következik a tojás, a darált dió és a puha vaja...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához lisztet összegyúrjuk a tojással, a kevés tejben felfuttatott élesztővel, csipet sóval, és annyi langyos tejjel dagasztjuk be, hogy közepesen kemény kelt tésztát kapju...
Elkészítési idő: 1 óra 15 p Nehézség: KözepesA margarint összedolgozzuk a liszttel, a sütőporral, hozzáadjuk a tojásokat, a citrom reszelt héját, a cukrot, és annyi tejet, hogy lágyan nyújtható tésztát kapjunk. Két részre osz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Pripravíme si okrúhlu formu a vyložíme ju papierom. Sušienky si rozdrvíme za pomoci mixéra a pridáme k ním rozpustené maslo. Premiešame a takto pripravenú hmotu uložíme na dno...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű