4 tojás sárgája
kókusztej
2 dl kókuszliszt
Fél bögre kókuszvirág cukor
1/2 teáskanál vaníliakivonat
1/4 teáskanál só
1/2 bögre olívaolaj
2 evőkanál őrölt fahéj
1 evőkanál kókuszvirág cukor
A tojásokat jól összekeverjük a cukorral, sóval, vanília-kivonattal, jászvajjal, majd hozzátesszük az átszitált kókuszlisztet,
Jól elkeverjük, hogy csomómentes legyen, majd 5 perc pihentetés következik
Közben egy kis tálban a fahéjat 1 evőkanál cukorral össze kell keverni
Előmelegítjük a sütőt 190 fokra
A masszából golyókat formálunk, kb. 3 cm legyen, majd a fahéjas keverékbe megforgatjuk
Sütőpapíros tepsibe tesszük – jó messze egymástól, mert sütés közben még dagadnak.
Kb. 15 perc sütés szükséges
A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük az édesítő anyaggal, majd hozzáforgatjuk a darált diót és a vaníliát. A tojásfehérjét csipetnyi sóval kemény ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egészet összekeverjük, majd addig sütjük, míg a közepe ragadós lesz. Kihűlés utáán szeleteljük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát, majd hűtőben pihentetjük minimum 1 órát. Linzer formára szaggatjuk, 180 fokon sütjük. Lekvárral töltjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát összegyúrjuk, tepsibe simítjuk. A tetejére szeleteljük az almát és közepesre előmelegített sütőben körülbelül 30 percig sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű