4 szobahőmérsékletű tojás (a fehérjét és a sárgáját válasszuk külön)
1 evőkanál vanília aroma
90 g kristálycukor
60 g olvasztott vaj vagy margarin
90 g liszt
5 dl langyos tej
porcukor a süti megszórásához
160 fokra melegítjük elő a sütőt.
Egy 20 cm x 20 m-es sütőtálat kibélelünk sütőpapírral.
Elválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjét felverjük habnak. Félretesszük.
A sárgákat pedig összemixeljük a cukorral. Hozzáadjuk a vajat és a vaníliát. Kb. 2 percig mixeljük.
Beleöntjük a lisztet és addig mixeljük, amíg teljesen egységes masszát nem kapunk.
Lassacskán adagoljuk hozzá a tejet és addig mixeljük, amíg alaposan el nem keveredik.
Ekkor adjuk hozzá a tojáshabot, egyszerre csak a harmadát, majd óvatosan beleforgatjuk a masszába.
Beleöntjük a sütőtálunkba és kb. 60 percig sütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz.
Kihűtjük és jó megszórjuk porcukorral.
lkészítés: Az élesztőt a tejben kevés cukorral felfuttatjuk, majd a tészta hozzávalóival jól kidolgozzuk, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. 20 percig pihentetjük, majd 6 cipót...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelt tésztát készítünk, majd meleg helyen duplájára kelesztjük. A megkelt, lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd kb 10*10 cm-es négyzetekre vá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze összetevőket és sütjük 180 ° C-on 20 percig. A hideg keksz vágott ketté. második Krém: Keverjük össze a puding cukorral és néhány evőkanál tej, és a maradék tejet...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk majd elkavarunk benne 1 tk cukrot és lisztet, és belemorzsoljuk az élesztőt. Az edényt lefödjük és meleg helyre tesszük. A vajat elmorzsoljuk a sóval elk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű