3 bit szelet.
Hozzávalók:
50 db kocka alakú háztartási keksz
Egy kb. 18 x 27 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd rakjuk ki az alját a keksszel. (szorosan egymás mellett legyenek)
Karamell réteg hozzávalói:
1/2 l tej (zsíros)
15 dkg kristálycukor
1/4 kávéskanál szódabikarbóna
1db vaníliaaroma
Öntsük bele egy serpenyőbe a hozzávalókat, majd állandó kevergetés mellett forraljuk fel. Amikor már forr, vegyük kisebb lángra, és helyezzünk alá lángelosztót.
Kb. 1,5 óra alatt főzzük sűrűre. ( Főzés közben 10 percenként kézi habverővel keverjük alaposan át, majd főzzük kellően sűrűre. Figyeljünk hogy szép lassan forrjon, és sűrűsödjön be)
Ezután hűtsük ki, hogy éppen csak langyos legyen, majd öntsük rá a tepsiben lévő kekszréteg tetejére.
Ezután a maradék kekszet szintén jó szorosan helyezzük rá a karamellrétegre.
Vanília krém hozzávalói:
5 dl tej
2 db tojássárgája
15 dkg cukor
2 cs vaníliás cukor
2 cs vaníliás pudingpor
15 dkg vaj
Habos réteg hozzávalói:
2 dl habtejszín (v. hulala)
A tojássárgákat keverjük simára a cukorral, a vaníliás cukorral, és egy pici tejjel. Ezután keverjük hozzá csomómentesen a pudingport is.
A maradék tejet tegyük fel forrni, majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a pudingos keveréket.
Kevergetve főzzük pár percig, hogy besűrűsödjön.
Amikor már kellően besűrűsödött, vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a vajat, és keverjük simára.
Az elkészült vaníliakrémet öntsük rá a kekszréteg tetejére, majd egyenletesen simítsuk el. Ezután tegyük be a hűtőbe hogy kellően megdermedjen.
A habtejszínt (v. hulalát) verjük kemény habbá, majd egyenletesen kenjük rá a pudingos réteg tetejére. Ezután tegyük vissza 2-3 órára a hűtőbe. (én előző nap összeállítottam a süteményt, és tálalásig a hűtőben tároltam, így a keksz kellően megpuhult és az ízek jól összeértek)
Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd éles késsel ízlés szerint szeletjük fel.
A tejet a cukor felével és a vaníliával felforraljuk. A tojássárgájákat a cukor másik felével kikeverjük, majd ha a tej felforrt, habverővel történő állandó keverés mellett hozzáön...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskóta elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket habbá verjük a cukorral, majd a három sárgáját elkeverjük az olajjal. Ha már fényes és kemény a fehérjehabunk, las...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyűtésztából 2 lapot sütni a tepsi hátán (gáz tepsi). töltelék Habosra kikeverni és a két lap közzé tölteni, hidegre tenni, másnap szeletelni (keskeny, téglalap), a tetejét porc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy közepes nagyságú tepsibe (20x40 cm) belekockázzuk a margarint, és megközelítőleg egyenletesen szétterítjük a kockákat. A margarindarabok tetejére lazán rászórjuk a zsemlemorzsá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű