Családireceptkönyv.hu

3 bit szelet.


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 bit szelet.

Hozzávalók:

50 db kocka alakú háztartási keksz

Egy kb. 18 x 27 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd rakjuk ki az alját a keksszel. (szorosan egymás mellett legyenek)

Karamell réteg hozzávalói:

1/2 l tej (zsíros)
15 dkg kristálycukor
1/4 kávéskanál szódabikarbóna
1db vaníliaaroma

Öntsük bele egy serpenyőbe a hozzávalókat, majd állandó kevergetés mellett forraljuk fel. Amikor már forr, vegyük kisebb lángra, és helyezzünk alá lángelosztót.
Kb. 1,5 óra alatt főzzük sűrűre. ( Főzés közben 10 percenként kézi habverővel keverjük alaposan át, majd főzzük kellően sűrűre. Figyeljünk hogy szép lassan forrjon, és sűrűsödjön be)

Ezután hűtsük ki, hogy éppen csak langyos legyen, majd öntsük rá a tepsiben lévő kekszréteg tetejére.

Ezután a maradék kekszet szintén jó szorosan helyezzük rá a karamellrétegre.

Vanília krém hozzávalói:

5 dl tej
2 db tojássárgája
15 dkg cukor
2 cs vaníliás cukor
2 cs vaníliás pudingpor
15 dkg vaj

Habos réteg hozzávalói:

2 dl habtejszín (v. hulala)

Elkészítés:


A tojássárgákat keverjük simára a cukorral, a vaníliás cukorral, és egy pici tejjel. Ezután keverjük hozzá csomómentesen a pudingport is.

A maradék tejet tegyük fel forrni, majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a pudingos keveréket.
Kevergetve főzzük pár percig, hogy besűrűsödjön.

Amikor már kellően besűrűsödött, vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a vajat, és keverjük simára.

Az elkészült vaníliakrémet öntsük rá a kekszréteg tetejére, majd egyenletesen simítsuk el. Ezután tegyük be a hűtőbe hogy kellően megdermedjen.

A habtejszínt (v. hulalát) verjük kemény habbá, majd egyenletesen kenjük rá a pudingos réteg tetejére. Ezután tegyük vissza 2-3 órára a hűtőbe. (én előző nap összeállítottam a süteményt, és tálalásig a hűtőben tároltam, így a keksz kellően megpuhult és az ízek jól összeértek)

Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd éles késsel ízlés szerint szeletjük fel.

3 bit szelet.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Ananászos túrókrém pohárban
Ananászos túrókrém pohárban

A tejet a cukor felével és a vaníliával felforraljuk. A tojássárgájákat a cukor másik felével kikeverjük, majd ha a tej felforrt, habverővel történő állandó keverés mellett hozzáön...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Lúdláb torta
Lúdláb torta

A piskóta elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket habbá verjük a cukorral, majd a három sárgáját elkeverjük az olajjal. Ha már fényes és kemény a fehérjehabunk, las...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar TÚRÓS KRÉMES
TÚRÓS KRÉMES

tésztából 2 lapot sütni a tepsi hátán (gáz tepsi). töltelék Habosra kikeverni és a két lap közzé tölteni, hidegre tenni, másnap szeletelni (keskeny, téglalap), a tetejét porc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Morzsás almás
Morzsás almás

Egy közepes nagyságú tepsibe (20x40 cm) belekockázzuk a margarint, és megközelítőleg egyenletesen szétterítjük a kockákat. A margarindarabok tetejére lazán rászórjuk a zsemlemorzsá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk