1 bögre őrölt mák
1 bögre cukor
1 bögre liszt
1 bögre tej
1 egész tojás
5 dkg. puha vaj, vagy margarin
csipet só
1 citrom reszelt héja
1 tk. őrölt fahéj
1 cs. vaníliás cukor
1 tk. sütőpor
50 dkg. kimagozott meggy
1 csapott ek. cukor
1 tk. zsemlemorzsa.
A meggyet megmossuk, kimagozzuk, összekeverjük az 1 csapott evőkanál cukorral, és félretesszük, amíg a tésztát összeállítjuk.
A tésztához a vajat a cukorral és a tojással habosra keverjük, belereszeljük a citromhéjat, majd hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és felváltva adagolva a tejjel, a mákkal és a fahéjjal alaposan kikeverjük.
Előmelegítjük a sütőt 190 C fokra.
Sütőpapírral kibélelünk egy kb. 20x30 cm-es tepsit.
A tepsibe terítjük a masszát, meghintjük 1 teáskanál zsemlemorzsával, és a levétől gyengéden kicsavart meggyel megszórjuk.
Betesszük az előmelegített sütőbe, és kb. 25-30 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
Rácson kihűtjük, majd hidegen kockákra vágjuk.
Porcukorral megszórva kínáljuk.
A meggyet a cukorral megszórtam, majd tésztaszűrőben csöpögtettem, míg összekevertem a tésztát. Így nem kellett kicsavarni. A csapott ek. cukrot a csészéből vettem el, nem tettem még hozzá pluszban. 30 percet sütöttem.
A tejszínt kemény habbá verjük. A krémsajtot, a porcukrot, a vaníliát és a narancshéjat kikeverjük, beleforgatjuk a tejszínhabot. A krémet habzsákba töltjük, a poharak aljába nyomu...
Elkészítési idő:Habosra keverjük a tojásokat a porcukorral és a margarinnal, citromhéjával, hozzákeverjük a lisztet. Nyomózsákba töltjük, és különböző formákat készítünk. Sütőben pár perc alatt...
Elkészítési idő: