Hozzávalók:
2-ostyalap
300 gr cukor
2-egész tojás
50 gr főzőcsoki
1-evőkanál kakaópor
250 gr margarin
200 gr vagdalt dió
200 gr mazsola
300 gr cukor.
ELKÉSZITÉSE:
A cukrot,tojást,csokit, kakaóport, margarint megfőzzük ( kész ha a keverésnél látjuk az edény alján a csikot). Belekeverjük a vagdalt diót és mazsolát. Mire ezt a műveletet csináljuk, akkora a másik 300 gr cukrot világosra pörköljük, és ebbe a pörköltcukros masszába gyors mozdulatokkal belekeverjük az előző krémet. Az ostyalap rapancsos oldalára símitjuk, a másik lappal beborítjuk, ( síma oldal maradjon felül) és nehezéket teszünk rá. Amikor kihűlt csokimázzal bevonjuk. ( 100 gr főzőcsokit fel olvasztani, hozzáadni 50 gr margarint, bevonni az ostyalapot-ezt gyorsan kell csinálni, mert a csoki szárad). 2x6 cm-re szeleteljük fel.
A csokit fél centis darabkákra vágjuk. A vajat a cukorral habosra keverjük. A hozzávalókat összekeverjük, és teáskanálnyi halmokat rakunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe. A halmok...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű8 tojás sárgáját, 30 dkg cukorral és 6 vaníliás cukorral és 15 dkg margarinnal habosra keverünk. 9 púpos kanál lisztet és a tojások felvert habját is belekeverjük, majd felöntjük 1...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA gomboc hozzávaloit keverd jol össze és hagyd állni 1 orát a hütöben,hogy a zabkorpa jol megszivhassa magát.Miután letelt az egy ora,picit vizezd be a kezedet és formálj gombocoka...
Elkészítési idő: 80-90 perc Nehézség: KönnyűAz aszalt sárgabarackot felkockázzuk. A marcipánt apró darabokra vágjuk, hozzáadjuk a tojásfehérjéket és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) jól összekeverjük. Hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű