A tésztához:
60 dkg liszt,
30 dkg porcukor,
10 dkg vaj vagy margarin,
1 csomag sütőpor,
1 db tojás,
kevés szódabikarbóna.
A töltelékhez:
1 reszelt alma,
1 citrom héja,
1 csomag sütőpor,
2 dl tej,
25 dkg porcukor,
10 dkg vaj vagy margarin,
20 dkg liszt,
20 dkg darált mák
A krémhez :
25 dkg vaj, vagy margarin,
2 csomag vaníliás pudingpor,
8 dl tej,
25 dkg porcukor.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jó nyújtható legyen. A tésztát öt részre osztjuk. Két lapot kinyújtunk, és külön külön tepsi hátán megsütjük. A többi 3 lapot is kinyújtjuk, megtöltjük a töltelékkel mint a bejglit. Ezután tepsiben egymás mellé helyezzük, és közepes lángon aranybarnára sütjük.
A krémhez a tejben megfőzzük a pudingot, majd ha kihűlt hozzáadjuk a porcukorral habosra kevert vajhoz. Az egyik lapot megkenjük a krém felével, erre rátesszük a kihűlt tekercseket, majd ismét egy réteg krém következik, és végül a másik lap.
Tetejét bevonjuk csoki mázzal.
3 kanál felforrósított tejhez hozzáteszünk 20 dkg porcukrot,2 evőkanál kakaót, jól kikeverjük és hozzákeverünk jó diónyi vajat vagy margarint és rásimítjuk a tésztára.
A kekszet apróra tördeljük és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a vajat és a cukrot, a vaníliás cukrot, majd a habot és robotgéppel összedolgozzuk. Ezt követően sütőformába, vagy egy n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKész mézes lapokat vettem. A krémhez a tejet és a búzadarát sűrűre főzöm, és kihűtöm. A vajat és a porcukrot habosra keverem, és a kettőt összekeverem. A lapokat megkenem krém...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet a cukorral, sütőporral, vaníliás cukorral összekeverjük. Hozzáadjuk a kefirt, a tojást, majd az olajat, és csomómentesre keverjük. Ízlés szerint összeda...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűFőoldal / Kelt tészták / Bukta szilvalekvárral és párolt almával töltve Bukta szilvalekvárral és párolt almával töltve Feltöltő: Vass Lászlóné Kategória: Kelt tészták 0 2...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű