250 g darált dió
150 g méz
2 ek keserű mandula aroma
vanília
3 tojásfehérje
A tojásfehérjéket a mézzel együtt felvertem, addig, amíg már szálat lehet húzni a krémből. Összekevertem a többi hozzávalóval, és egy teáskanállal tepsibe adagoltam, sütőpapírra. Nagyon alacsony lángon sütöttem meg, amíg szép aranybarna színe nem lett.
olasz receptek alapján (www.buonissimo.org)
tepsi méret 20 x 35 cm.Vajjal kikenni alját, oldalát is. A tepsi aljára 2 lapot használtam ketté lettek hajtva/4 réteg/ Olvasztott vajjal megkenni minden lapot. Aztán jön a túr...
Elkészítési idő:- a tésztához elmorzsoljuk a vajat a liszttel és a sóval -a tejet meg langyositjuk a barna cukorral,feloldjuk benne a morzsolt élesztőt,felfuttatjuk,majd belekeverjük a tojássárgá...
Elkészítési idő: 1oraA töltelékhez a 2,5 dl tejben elkeverjük a búzadarát. Az 1 liter tejet a margarinnal, a cukorral és a vaníliás cukorral feltesszük főni, majd amikor felfőtt, belekeverjük a búzadar...
Elkészítési idő: