a piskótához:
4 tojás fehérje
75 gramm porcukor
125 gramm darált dió
1 púpos evőkanál liszt
a krémhez:
4 tojássárga
2 evőkanál holland kakaópor
10 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 evőkanál cukrozott mogyoró
a tetején lévő mázhoz:
2 evőkanál cukor
2 evőkanál holland kakaópor
3 evőkanál víz
50 gramm vaj
a tetejére cukrozott mogyoró (v. dió)
A piskótához felverjük félkeményre a fehérjéket, majd hozzáadjuk a porcukrot és kemény habbá verjük. Majd óvatosan, kanállal beleforgatjuk a darált diót és a lisztet, majd sütőpapírral kibélelt, 25*35 centis tepsibe simítjuk és 175 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük.
A krémhez a vajat a porcukorral jó habosra verjük, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját és a végén nagyon óvatosan, apránként belekeverjük a kakaóport és a cukrozott mogyorót is. Miután a piskóta kihűlt, a krémet rásimítjuk.
A mázhoz a cukrot és a kakaóport egy lábasban összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet, elkeverjük és felmelegítjük a legalacsonyabb lángon. Közben a vajat is hozzáadjuk, hogy sima selymes krémet kapjunk. Ezt a mázat rákenjük a csokikrémre, megszórjuk cukrozott mogyoróval. 1 órára a hűtőbe tesszük.
Szép kis kockákra vágva tálaljuk.
♥Tészta: én a tésztát kenyérsütőgéppel készítettem. Először a folyékony, majd a száraz hozzávalókat adtam hozzá. Én a 300 ml tej helyett 150 ml tej és 150 ml víz keverékét használt...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd beletesszük az olajat a vizet és a sütőporral elkevert lisztet. Végül belekeverjük a felvert habot. Kivajazott, kilisztezett te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zselatinos réteghez a folpackkal kibélelünk egy tepsit. A meggyet elterítjük a tepsiben. A meggylevet vízzel 5 dl-re kiegészítjük, meglangyosítjuk, és beletesszük a zselatint. Fo...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA krémhez a mogyorót egy tepsibe szórjuk és 180 fokos sütőben, időnként átkeverve megpirítjuk. 120 g cukrot karamellizálunk és ráöntjük a mogyoróra. Hagyjuk kihűlni, majd kisebb da...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz